Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 20:36:55

Про зміни та новації з акцизного податку під час брифінгу

27.04.2016   13:56Агенцiя

Темою брифінгу для представників районних ЗМІ, що відбувся в ДПІ у м. Чернігові ГУ ДФС у Чернігівській області стали запроваджені в цьому році зміни та новації з акцизного податку.

Як поінформував завідувач сектору контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів інспекції Микола Руденок, за перший квартал поточного року надходження акцизного податку до бюджету міста склали 20 млн  гривень.

Податківець повідомив про суттєві зміни та новації в  адмініструванні акцизного податку, що запроваджені Законом України від 24 грудня 2015 р. № 909-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році», зокрема про запровадження системи електронного адміністрування пального (СЕАРП), яка передбачає кількісний облік отриманого та реалізованого пального; складання акцизної накладної та ведення  Єдиного реєстру акцизних накладних.

Отже, юридичні особи та фізичні особи - підприємці, які здійснюватимуть реалізацію пального, підлягають обов'язковій реєстрації як платники акцизного податку з реалізації пального до початку здійснення реалізації пального. Реєстрація платника податку здійснюється на підставі поданої особою відповідної заяви не пізніше ніж за три робочі дні до початку здійснення такої реалізації.

В ході проведення брифінгу податківець окремо зосередив увагу на затвердженні Міністерством фінансів України від 11.02.2016р. № 49  нових форм звітів щодо виробництва й обігу спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів та порядку їх заповнення (форми № 1-РА та № 1-РТ).
«Суб’єкти господарювання, які одержали ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами, незалежно від форми власності, повинні подавати звіти до органів ДФС за основним місцем обліку в термін до 10 числа місяця, що настає за звітним. Звіти подаються  в електронній формі засобами електронного зв’язку з дотриманням умови щодо реєстрації електронного цифрового підпису підзвітних осіб», - зазначив податківець.
Наприкінці заходу Микола Руденок наголосив на необхідності своєчасно і у повному обсязі декларувати та сплачувати податки, адже  це запорука фінансової стабільності та добробуту кожного мешканця нашого міста.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини