Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 10:49:18

Гасіння лісових пожеж відпрацьовували на ніжинському аеродромі

21.04.2016   08:05

20 квітня, на базі аеродрому «Ніжин» Спеціальним авіаційним загоном Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту ДСНС України були зорганізовані та відбулися навчально-методичні збори з реагування на надзвичайні ситуації з гасіння пожеж у природних екологічних системах.

Власне, збори є доволі масштабним і тривалим заходом, сьогодні ж публічним для ЗМІ було проведено лише практичне відпрацювання взаємодії наземних і повітряних сил і засобів під час ліквідації масштабних лісових пожеж із залученням літаків Ан-32П, гвинтокрилів Мі-8МТ та ЄС-145, групи застосування безпілотних апаратів.

У ході півгодинної активної фази навчань було здійснено скидання води літаками та вертольотами, десантування парашутистів, евакуація умовно постраждалого за допомогою спускового пристрою рятувальника, його передача бригаді карети «швидкої» допомоги, розгортання наземного десанту та комплекс заходів з інтенсивного гасіння лісової пожежі всіма залученими силами та засобами Держлісагенства та ДСНС.

Після активних дій, перед оглядом техніки, відбувся підхід до преси представників керівництва ДСНС, Держлісагенства та Чернігівської облдержадміністрації. Голова ОДА Валерій Куліч, коментуючи перебіг подій, зауважив, що такого роду навчання та злагодження є вкрай необхідними, особливо для Чернігівщини, значну частину території якої займають саме ліси і торфовища. Також він звернув увагу на те, що однією з найпоширеніших причин займань є підпали, тому профілактична робота серед населення також має велике значення для упередження руйнівних пожеж. Валерій Куліч подякував учасникам за злагоджену роботу і закликав громадян бути свідомими можливих наслідків своїх дій.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини