Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 15:02:42

Підвищення рівня доступності до безоплатної правової допомоги

21.04.2016   07:43Агенцiя

З 1 січня 2013 року в області працює Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернігівській області.

Він забезпечує надання правової допомоги особам, затриманим в адміністративному та кримінально – процесуальному порядку, а також участь захисника за призначенням, відповідно до положень Кримінального процесуального Кодексу України в частині призначення захисника (стаття 49, 53) та забезпечення захисника затриманим особам (стаття 213).

Основним завданням Регіонального центру є створення рівних можливостей для доступу осіб до правосуддя шляхом організації надання безоплатної вторинної правової допомоги, а саме забезпечення надання таких видів правових послуг:
-  захист;
- здійснення представництва інтересів осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами;
-  складання документів процесуального характеру.

З 1 липня 2015 року в області запрацювали Чернігівський, Менський та Ніжинський місцеві центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги, які надають правову допомогу у цивільних та адміністративних справах соціально незахищеним верствам населення та іншій категорії громадян.
До юрисдикції Чернігівського місцевого центру відносяться: Чернігівський, Козелецький, Ріпкинський, Городнянський райони, міста Чернігів та Славутич.
   
До Менського місцевого центру : Менський, Сосницький, Коропський, Корюківський, Щорський, Новгород – Сіверський, Семенівський райони та м.Новгород – Сіверський.
   
До Ніжинського місцевого центру: Бахмацький, Бобровицький, Борзнянський, Ічнянський, Ніжинський, Носівський, Прилуцький, Варвинський, Талалаївський, Срібнянський, Куликівський райони, міста Ніжин та Прилуки.
   
Наступним кроком, відповідно до Плану дій Уряду на 2016 рік, є утворення 400 бюро правової допомоги у структурі місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги у районах та містах обласного значення шляхом ліквідації 586 територіальних органів Мін’юсту.
   
У Чернігівській області 18 бюро правової допомоги почнуть працювати у Бахмачі, Бобровиці, Борзні, Ічні, Новгород – Сіверському, Носівці, Прилуках, Семенівці, Щорсі, Варві, Козельці, Коропі, Ріпках, Сосниці, Талалаївці, Городні, Корюківці, Срібному, які розпочнуть свою роботу 1 липня 2016 року.
   
Основним завдання бюро буде правопросвітництво у відповідних територіальних громадах. Фахівці бюро надаватимуть безоплатну первинну правову допомогу (юридичні консультації), забезпечуватимуть прийом звернень про отримання БВПД від громадян, які відповідно до ЗУ «Про безоплатну правову допомогу» мають на неї право та, згідно з наказом відповідного місцевого центру, забезпечуватимуть представництво інтересів таких громадян в суді. Окрім того, звернувшись до бюро, громадяни зможуть отримати доступ до онлайн-сервісів Міністерства юстиції України.
   
Координаційним центром з надання правової допомоги оголошено конкурс з відбору кандидатів на посади начальників та/або заступників начальників бюро правової допомоги. Прийом заяв триває з 4 квітня по 4 травня 2016 року. Станом на 18 квітня по Чернігівській області вже подано 37  заявок.
   
Для участі у конкурсі претендентам необхідно:
1) до 18 години 00 хвилин 4 травня 2016 року заповнити заявку на веб-сайті www.legalaid-jobs.in.ua. Надіслані в інший спосіб та/або з порушенням встановленого строку заявки не розглядаються;
2) до 00 годин 00 хвилин 16 травня 2016 року пройти курс дистанційного навчання «Вступ до системи надання безоплатної правової допомоги» (далі – курс дистанційного навчання). Зареєструватися на курсі дистанційного навчання зможуть ті претенденти, які отримають запрошення Координаційного центру з надання правової допомоги, надіслане на адресу електронної пошти, вказану в заявці. Проходження претендентами курсу дистанційного навчання завершується о 00 годин 00 хвилин 16 травня 2016 року.
Претенденти, які відповідають встановленим вимогам та пройшли курс дистанційного навчання, будуть запрошені на інтерв’ю шляхом надсилання регіональними центрами з надання безоплатної вторинної правової допомоги повідомлення на адреси електронної пошти, вказані претендентами в заявках. Інтерв’ювання розпочнеться після 16 травня 2016 року. Для проходження інтерв’ю необхідно буде прибути до приміщення відповідного регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги та пред’явити паспорт громадянина України.

Більш детальну інформацію можна отримати на веб-сайті www.legalaid-jobs.in.ua.
Отже, запрошуємо Вас до участі у конкурсі!


Ірина Протченко - директор Регіонального центру з надання БВПД  у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн 13:30

Попри постійні військові небезпеки і фінансові труднощі, АТ «ОТКЕ» стабільно та надійно забезпечувало жителів 19 територіальних громад послугами, це понад 125 тисяч мешканців.

Переселенці і ветерани війни: що пропонує служба зайнятості 13:15

Продовжуємо інформувати роботодавців, переселенців та ветеранів про можливості та ресурси служби зайнятості. Черговий «круглий стіл» за участю громадян цих категорій, а також представників місцевої влади, служби зайнятості та соціальних партнерів відбувся в Менській міській раді під головуванням директорки Чернігівського обласного центру зайнятості Людмили Ключник.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини