Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 13:47:59

Чернігів готується до 30-ої річниці аварії на ЧАЕС

13.04.2016   14:32

12 квітня в Чернігівській міській раді відбулось засідання організаційного комітету з питань підготовки та проведення заходів до 30-ої річниці аварії на Чорнобильській атомній електростанції, яке провела заступник міського голови Ольга Хоніч.

У нараді взяли участь голови Деснянської та Новозаводської районних у місті Чернігові рад, керівники структурних підрозділів міської ради, представники правоохоронних органів міста та чорнобильських громадських організацій.

Звертаючись до учасників заходу, О. Хоніч зазначила, що цей день – день пам'яті про найбільшу техногенну катастрофу в історії людства, тому всі, хто причетний до організації та проведення заходів, повинні з великою відповідальністю віднестися до цього завдання.

Начальник управління культури міської ради Юрій Ткач представив орієнтовний план та сценарій заходів, які пройдуть у Чернігові. Він повідомив, що 14 квітня о 12 годині на зеленій зоні біля Палацу урочистих подій відбудеться висадження черемхової Алеї пам'яті на честь 30-ої річниці Чорнобильської катастрофи та всіх учасників і ліквідаторів аварії на ЧАЕС.

Основні заходи відбудуться 26 квітня біля пам’ятного знаку «Героям Чорнобиля». У мітингу-реквіємі та покладанні квітів візьмуть участь керівництво міста й області, а також представники громадських організацій.

До цих заходів будуть залучені релігійні організації міста.

Управлінню житлово-комунального господарства міської ради доручено впорядкувати територію навколо пам’ятного знаку «Героям Чорнобиля».

У місті також пройдуть зустрічі, засідання з громадянами, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, обстеження матеріально-побутових умов проживання інвалідів-ліквідаторів, медичні огляди та диспансеризація ліквідаторів.

Крім того, в загальноосвітніх, професійно-технічних, закладах культури відбудуться культурно-мистецькі заходи, виховні години, читацькі конференції, зустрічі та бесіди з учасниками ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та ін.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини