Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 21:43:13

Поліція розшукує шахрайок, які проводять "грошову реформу"

12.04.2016   11:04

Представившись працівниками служби соціального захисту, пройдисвіти видурили у місцевої жительки майже 60 тисяч гривень.

10 квітня до Ріпкинського відділення поліції ГУНП в Чернігівській області звернулася 78-річна жителька одного з сіл району, яка повідомила, що постраждала від шахрайських дій двох невідомих жінок.

За словами потерпілої, вдень до її господарства прийшли дві незнайомки та представилися працівницями служби соціального захисту населення. Одна з візитерок навіть пред'явила якийсь папірець, зовні схожий на посвідчення, вочевидь, підроблене й на вигадане прізвище.

Незвані гості переконливо заявили літній господарці, що в Україні триває обмін грошей, і вони відвідують всіх соціально незахищених громадян та надають допомогу в обміні, щоб люди не втратили свої заощадження. Незнайомки наполегливо запропонували своїй жертві не баритися та виконати всі формальності.

Давня казка про фейковий «обмін грошей» і цього разу безвідмовно спрацювала. Старенька слухняно пред'явила шахрайкам свої заощадження - 59 тисяч гривень. Зловмисниці розіграли цілу виставу: перерахували гривні та акуратно їх запакували, пояснивши, що пакунок має зберігатися до приходу листоноші. Вона, мовляв, прийме ці «застарілі» купюри, а натомість доставить «правильні», нового зразка. Самі ж фальшиві соціальні працівниці після цього пішли від жертви нібито з порожніми руками.

За деякий час цікавість взяла гору. Літня жінка вирішила ще раз розглянути свої гроші та самостійно зрозуміти, що з ними не так. Та коли відкрила пакунок, то виявила в ньому 14 паперових згортків з нарізаним папером - так звані «ляльки». Момент підміни грошей на папір вона не помітила. Лише тоді потерпіла звернулася до поліції із заявою про злочин.

Подібні дії зловмисниць кваліфікуються за частиною 2 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство, вчинене за попередньою змовою групою осіб, або таке, що завдало значної шкоди потерпілому), яка передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років. Тривають розшукові та слідчі дії.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.