Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 14:35:34

На зборах ініціативної групи обговорювали питання перенесення митного терміналу

11.04.2016   14:45

У Чернігові 9 квітня біля житлових будинків по вул. Жабинського відбулись збори ініціативної групи мешканців, на яких обговорювалось питання перенесення митного терміналу ТОВ «Термінал-Центр».

Серед учасників: секретар Чернігівської міської ради Віктор Бистров, депутати міської ради, а також громадськість міста.

Представники ініціативної групи заявили, що будуть ретельно контролювати термін перенесення терміналу, адже відповідне рішення прийнято депутатами міськради на сесії, яка відбулась 31 березня. В той же час, громадськість заявила, що вони виступають не за ліквідацію, а за перенесення терміналу у віддалений район міста.

Як повідомлялось раніше, керівництво ТОВ «Термінал-Центр» гарантує передислокування митного терміналу у більш віддалений район Чернігова та облаштування «Місця прибуття вантажів та складу тимчасового зберігання товарів під митним контролем відкритого типу» згідно до вимог митного законодавства.

Міський голова Владислав Атрошенко під час сесії заявив, що 31 липня - останній термін, після якого у влади та депутатів не буде жодного аргументу продовжити термін оренди по вул. Жабинського. Також В. Атрошенко звернувся до керівника ДФС Романа Насірова з проханням організувати конкурс для розміщення митного терміналу в Чернігові. На думку міського голови, це може бути місце в промзоні міста або в районі об’їзної.

Під час зборів перед присутніми виступила депутат міської ради Наталія Малець. Вона заявила, що перенесення терміналу було компромісом між місцевим бізнесом та громадянами міста, які звертались до міського голови з питанням вирішити цю проблему.

Н. Малець зазначила, що проблема з терміналом створена попередніми скликаннями, а завдання нинішньої влади міста раз і назавжди вирішити це питання, задовольняючи інтереси кожної сторони.

Завершуючи зустріч ініціативна група прийняла резолюцію, в якій зазначено про створення громадської організації «Організаційний комітет з ліквідації терміналу».

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини