Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 17:13:01

"Зупинимо туберкульоз разом!" - результати акції Червоного Хреста

06.04.2016   08:04Агенцiя

З 24 лютого по 24 березня 2016 року Чернігівська обласна організація Товариства Червоного Хреста України провела в області заходи до Всеукраїнського місячника боротьби з туберкульозом під гаслом: «Зупинимо туберкульоз разом!».

Під час місячника в районах та містах області працівники Червоного Хреста організували збір продуктів харчування, одягу, взуття, предметів першої необхідності, провели обстеження матеріально-побутових умов хворих на туберкульоз для надання їм натуральної та матеріальної допомоги.

Формуючи активну громадську позицію щодо боротьби з туберкульозом, червонохрестівці намагаються донести до людей думку, що заразитися цією хворобою може кожен. Тому в ході акції було проведено десятки виступів, бесід в учнівських та студентських колективах, виставки плакатів, різноманітні пізнавальні конкурси та вікторини з призами, сувенірами.

Так, 24 березня працівники Чернігівської обласної організації Товариства Червоного Хреста України завітали до маленьких пацієнтів дитячого відділення обласного протитуберкульозного тубдиспансеру. Більшості з цих дітей призначено довгострокове лікування і діти вимушені проводити в стінах лікарні довгі місяці, а іноді й роки. Третина пацієнтів відділення – діти-сироти, діти соціально вразливих категорій, батьки яких або позбавлені батьківських прав, або хворіють на туберкульоз і перебувають на стаціонарному лікуванні. Такі діти особливо гостро потребують спілкування та позитивних емоцій. Працівники обласної організації передали в дитяче відділення комплекти постільної білизни, засоби гігієни, памперси, пластилін, набори для малювання.

Патронажні медичні сестри і волонтери Червоного Хреста Ніжина спільно з волонтерами центральної бібліотеки провели акцію на центральній вулиці міста та роздали тематичну літературу. В Прилуках під час місячника в навчальних закладах та в центральній районній лікарні проведені лекції та бесіди, у виправній трудовій колонії відбулася інформаційна година для її вихованців, де демонстрували слайди та фільм про профілактику та лікування туберкульозу.

Голова Чернігівської обласної організації Товариства Червоного Хреста Оксана Мудра зазначила, що у рамках місячника було зібрано продуктів харчування, одягу, взуття, медикаментів, засобів гігієни, тощо на загальну суму більше 605 тисяч гривень та надано допомогу 3013 особам.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.