Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 01:51:21

Обговорено можливості співпраці обласної ради з друкованими ЗМІ

01.04.2016   08:40Агенцiя

31 березня заступник голови обласної ради Арсен Дідур зустрівся з членами Асоціації регіональних засобів масової інформації Чернігівщини.

У ході наради було обговорено питання співпраці обласної ради та друкованих засобів масової інформації, стан реалізації в області Закону України «Про реформування державних і комунальних друкованих ЗМІ», а також можливості надання допомоги обласної ради реформованим ЗМІ.

Голова Асоціації регіональних ЗМІ Олександр Назаренко зазначив, що відповідно до європейських стандартів реформування засобів масової інформації є перспективним шляхом. Але цей процес має труднощі, і серед них - правовий нігілізм депутатів районних рад, проблеми фінансового характеру тощо. За його словами, оскільки основна функція друкованих ЗМІ – інформування населення про життя краю, вплив на формування громадської думки, тож варто було б прийняти відповідну обласну програму підтримки ЗМІ, в тому числі і фінансової.

Також Олександр Назаренко наголосив на необхідності налагодження співпраці обласної ради з районними медійниками, що сприятиме розвитку нового медіа.

Арсен Дідур у своєму виступі акцентував увагу на пропозиціях щодо можливостей висвітлення інформації про діяльність влади обласного, районного, міського рівнів. Зокрема, запропонував зустрітися з керівниками фракцій в обласній раді та обговорити шляхи співпраці з районними газетами щодо висвітлення депутатської діяльності у виборчих округах. Також він висловив пропозицію, щоб народні обранці з депутатських коштів виділяли незначний відсоток районним ЗМІ для висвітлення їхньої роботи.

Керівник зазначив, що буде проведено моніторинг стану виконання обласних програм з підтримки медійного простіру Чернігівщини та розглянуто можливості внесення до них відповідних змін.

У свою чергу, Арсен Дідур підкреслив важливість співпраці районних друкованих ЗМІ з обласною радою, зокрема, з відділом інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату обласної ради.

Разом з тим, будуть підготовлені та направлені районним і міським радам листи з рекомендаціями щодо підтримки та інформування депутатів про дію Закону України «Про реформування державних і комунальних друкованих ЗМІ».

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.