Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 00:54:18

Де буде жити "Ресурс»" ВІДЕО

31.03.2016   13:41Агенцiя

Реабілітація воїнів, які повернулися з АТО, а також їхніх родин та родин загиблих бійців – справа надважлива.

Частково цю функцію держави взяв на себе Центр психолого-соціальної реабілітації «Ресурс». Майже за рік своєї роботи організація допомогла більш ніж тисячі людей.

Центр психолого-соціальної реабілітації «Ресурс» — чи не перше місце, куди йдуть наші бійці після ротації. Робота психологів, фізіологічні процедури – усе це повертає хлопців до нормального життя. Але сама організація також потребує підтримки, в першу чергу – з боку влади. Справа у приміщенні. Те, в якому Центр знаходиться зараз – замале і задороге. На сесії Чернігівської міської ради було прийнято рішення про виділення іншого – 167 квадратних метрів по вулиці Толстого.

Світлана Ющенко, голова Центру психолого-соціальної реабілітації «Ресурс»: «Переїзд, ремонт, підключення опалення й світла – все це лягає на плечі волонтерів».
Волонтери подавали клопотання про те, аби їхню організацію включили у список тих, які можуть користуватися пільгою на оренду, сплачуючи одну гривню на місяць. Тут також виникла проблема.

Світлана Ющенко: «Депутат Вовк заявив, що це буде дуже грубим юридичним порушенням».

Павло Вовк в свою чергу пояснює, існує спеціальна юридична процедура, дотримуватися якої вимагає Закон України. В результаті регуляторної процедури складається спеціальний акт. Зміни до нього можна вносити протягом місяця. На сьогодні термін вийшов (питання піднімали аж у січні), але проблема вирішувана.

Павло Вовк, член постійної комісії Чернігівської міської ради з питань комунальної власності, бюджету та фінансів: «Що можна зробити далі:на сьогоднішній сесії підняти питання, і за місяць організація отримає своє приміщення за 1 гривню».

За тією ж методикою вираховують вартість оренди в залежності від виду діяльності організації. Тож сума і без пільги буде невеликою. Більше того, ремонтні роботи також можна робити не за кошт організації.

Павло Вовк: «Два шляхи: або відшкодуємо, або врахуємо в оренду. Конфлікту нема, шляхів вирішення проблеми багато».

Все, здавалося б, гаразд. Справа тільки в часі. А от його у волонтерів якраз і немає. За кілька тижнів приїдуть бійці з чергової ротації. Де їх прийняти? Як надати допомогу усім? Питання відкриті. Волонтери, бійці та їх родини, які вже отримали допомогу, дуже занепокоєні подальшою долею організації.

сhodtrk.com.ua

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.