Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 23:22:39

Поліцейські менш ніж за добу розкрили напад на бабусю

30.03.2016   10:54

Оперативники Прилуцького відділу поліції ГУНП в Чернігівській області затримали зловмисників, які здійснили розбійний напад на 85-річну бабусю, вимагаючи у неї гроші та документи на земельну ділянку.

До чергової частини Прилуцького відділу поліції надійшло повідомлення від громадянина, що на його 85-річну матір, жительку одного з сіл району, було здійснено напад. Чоловік також повідомив, що зловмисники зухвало заволоділи грошовими коштами старенької в сумі 3000 гривень та документами на земельну ділянку.

На місце події негайно була направлена слідчо-оперативна група в повному складі на чолі з начальником відділу поліції та його заступниками. Прибувши за вказаною адресою та поспілкувавшись із старенькою, поліцейські встановили, що близько першої години ночі до постраждалої хтось постукав у двері.

Підійшовши до дверей, жінка почула чоловічий голос, який представився її сином. Не запідозривши лихого, господиня відчинила двері.

До будинку увірвалося троє невідомих чоловіків у масках. Незвані гості поводили себе зухвало, погрожували бабусі та вимагали розповісти де вона ховає свої заощадження.

Але перелякана старенька лише мовчала. Тоді зловмисники вирішили ще більше налякати господиню та почали шарпати її за хустину на голові. Не витримавши такого тиску, жінка виказала де лежать гроші.

Здобиччю нападників стали майже 3 тисячі гривень. Та зловмисникам цього здалося замало і вони вирішили прихопити ще й документи на земельний пай господині. Після цього розбійники швидко залишили будинок.

Тільки під ранок шокована жінка повідомила про все синові, а той звернувся по допомогу в поліцію.

Для розкриття злочину «по гарячих слідах» був залучений весь особовий склад Прилуцького відділу поліції. На допомогу також прибули й колеги з Головного управління. Отримавши від потерпілої орієнтовні прикмети нападників, поліцейські провели подворові обходи селянських господарств, опитали всіх можливих свідків та сусідів потерпілої. Додатково місце події оглянула слідчо-оперативна група Головного управління Національної поліції в Чернігівській області.

Оперативники відпрацьовували осіб, які вже мали проблеми із законом за вчинення аналогічних злочинів та антигромадський елемент. Правоохоронці активно перевіряли коло знайомих та родичів сім'ї.

Вже надвечір завдяки оперативності та професіоналізму кримінальної поліції вдалося вийти на слід зловмисників. Всіх трьох учасників злочину затримали. Ними виявилися двоє 27-річних жителів Прилуцького району, один з яких вже притягувався до кримінальної відповідальності за вбивство та майнові злочини, та раніше судимий за майнові злочини 23-річний мешканець Прилук.

В ході санкціонованого обшуку за місцем проживання одного із зловмисників поліція вилучила два паперових згортки з подрібненою речовиною зеленого кольору рослинного походження, три балаклави, рюкзак з інструментами, рукавиці, велосипеди та документи на ім'я бабусі, яку вони пограбували. Все це беззаперечно вказувало причетність затриманих до вчинення даного злочину.

Всі співучасники кримінального правопорушення затримані та згідно зі статтею 208 Кримінального процесуального кодексу України поміщені до ізолятора тимчасового тримання.

Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 3 статті 187 Кримінального кодексу України (розбій, поєднаний з проникненням у житло, інше приміщення), що передбачає позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років із конфіскацією майна.

Поліція перевіряє підозрюваних на причетність до скоєння інших злочинів. Триває досудове розслідування.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини