Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 13:15:42

Протягом двох днів на Чернігівщині троє громадян стали жертвами шахраїв

28.03.2016   09:40Агенцiя

Зловмисники обдурили двох покупців на Інтернет-сайті безкоштовних оголошень, ще одного переконали ніби-то він виграв престижний автомобіль.

Так, 24 березня до поліції звернулася жителька Чернігова і повідомила, що невстановлена особа шахрайським шляхом під приводом продажу моторного човна заволоділа її грошима в сумі 23 тисячі гривень, які заявниця перерахувала на картку продавця, але товар не був доставлений.

Того ж дня чернігівець звернувся до чергової частини із повідомленням, що невідомі зловмисники повідомили йому про виграш автомобіля престижної марки. Але для отримання виграшу потрібно сплатити збори і податки – всього 13 тисяч гривень. Громадянин слухняно перерахував вказану суму через термінал і почав чекати автівку. Не дочекався і прийшов у поліцію.

25 березня в Куликівці шахраї також обдурили чоловіка під час купівлі товару через інтернет-сайт безкоштовних оголошень. Зловмисники запропонували придбати трактор, але одразу запросили завдаток 6000 гривень. Покупець перерахував гроші на вказаний банківський рахунок, але замовлення так і не отримав, гроші йому не повернули, зв’язок з продавцями відсутній.

У всіх випадках інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство) – максимальна санкція статті передбачає покарання у вигляді виправних робіт на строк до двох років, або обмеження волі на строк до трьох років.

Триває досудове розслідування.

Поліція радить всім, хто купує товар через Інтернет, для уникнення шахрайств домовлятися з продавцем про оплату покупки після її отримання. А любителі «несподіваних» виграшів мають пам’ятати про безкоштовний сир у мишоловці. Будьте обачні.

Останні новини Чернігівщини

Переселенці і ветерани війни: що пропонує служба зайнятості 13:15

Продовжуємо інформувати роботодавців, переселенців та ветеранів про можливості та ресурси служби зайнятості. Черговий «круглий стіл» за участю громадян цих категорій, а також представників місцевої влади, служби зайнятості та соціальних партнерів відбувся в Менській міській раді під головуванням директорки Чернігівського обласного центру зайнятості Людмили Ключник.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

Прокуратура на захисті інтересів держави у сфері охорони і збереження територій та об’єктів природно-заповідного фонду в умовах воєнного стану 17:11

Козелецькою окружною прокуратурою встановлено порушення інтересів держави під час використання земель природно-заповідного та лісового фондів, а саме земель регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський», який є одним із найбільших природних парків України за площею – майже 79 тис. га та розташований на півночі країни між річками Дніпром та Десною на території Чернігівської області.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини