Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 05:10:01

Про дві страшні недуги та готовність області з ними боротися

25.03.2016   16:15Агенцiя

Своєчасне виявлення представників груп ризику, підвищення ролі первинної ланки надання медичної допомоги населенню з профілактики соціально небезпечних інфекцій, активізація роботи Територіального медичного об’єднання – це тільки частина завдань, що стоїть перед системою охорони здоров’я Чернігівщини на шляху подолання епідемії туберкульозу та ВІЛ/СНІДу.

На цьому наголошували учасники виїзного засідання обласної ради з питань протидії туберкульозу та ВІЛ/СНІДу спільно з постійною комісією обласної ради з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та у справах учасників АТО, що відбулося 24 березня у Чернігові.

У Всесвітній день боротьби з туберкульозом, що відзначали саме у день зібрання, говорили про розробку довгострокового механізму з подолання на Чернігівщині епідемії як туберкульозу, так і ВІЛ-інфекції. Адже ці дві недуги,так би мовити, йдуть пліч-о-пліч, причому, все частіше доповнюючи одна одну.

Учасники обговорення вважають, що у вирішенні цих проблем не має бути відсторонених. Тільки спільними зусиллями медиків, громадських організацій та влади темпи поширення соціально небезпечних захворювань можна взяти під суворий контроль.

— Пріоритетними напрямками у сфері боротьби із цими хворобами є цільність та послідовність дій, прихильність до справи боротьби з туберкульозом і СНІДом, стратегічне планування, забезпечення ефективної діяльності рад у напрямку координації дій всіх ключових партнерів, забезпечення контролю за цільовим та раціональним використанням коштів, які виділяються. Ми будемо намагатися створити медикам сприятливі умови для роботи і своєчасно реагувати на їхні потреби, — наголосила заступник голови-керівник апарату облдержадміністрації Наталія Романова.

Крім того, працюватимуть і над поширенням інформації щодо шляхів зараження та методів профілактики захворювань, залученням грантових пропозицій та впровадженням державно-приватного партнерства у сфері забезпечення лікувально-профілактичних закладів сучасними препаратами.

У свою чергу головний лікар обласного протитуберкульозного диспансеру, голова профільної комісії обласної ради Микола Дейкун зауважив, що необхідно відмовитися від старого підходу до ведення таких хворих. Бо як туберкульоз, так і ВІЛ-інфекція все частіше набувають важких форм, які потребують якіснішої діагностики та покращення лікування.

Також учасники засідання ознайомилися із потужностями обласного протитуберкульозного диспансеру. Провів засідання начальник Управління охорони здоров’я облдержадміністрації Петро Гармаш.

Під час зібрання відзнаки ОДА отримали кращі працівники диспансеру.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини