Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 01:14:29

Практикум із застосування законодавства по залученню інвестицій в сектор комунальної енергетики відбувся у Чернігові

23.03.2016   16:37Агенцiя

23 березня перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук разом з першим заступником голови облдержадміністрації Леонідом Сахневичем взяли участь у відкритті практикуму для міських, селищних голів та спеціалістів з питань енергоменеджменту.

Захід пройшов у рамках проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС), який реалізує Асоціація міст України за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Представляючи учасникам наради мету та завдання цього проект, виконавчий директор Чернігівського регіонального відділення Асоціації Міст України Федір Фесюн повідомив, що темою першого практикуму стали практичні питання з виконання законодавства в частині залучення інвестицій в сектор комунальної енергетики, запровадження комплексних програм енергозбереження та проведення масштабної енергомодернізації.

У своєму вступному слові перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук наголосив, що знання законодавства в частині залучення інвестицій в сектор комунальної енергетики вкрай важливі та стануть в нагоді учасникам заходу у їхній безпосередній роботі. Адже заощадження енергоресурсів та максимально ефективне їх використання є стратегічними чинниками. За словами Валентина Мельничука, перехід на твердопаливні котли та комплексне вирішення проблем ефективного використання ресурсів сприятиме вирішенню проблем енергозалежності від імпортних енергоносіїв.

Перший заступник голови обласної ради висловив сподівання, що учасники практикуму опанують базові принципи законодавчого процесу, отримають практичні знання з розробки проектів нормативно-правових актів та супровідних документів.

В свою чергу, досвідом Асоціації «Енергоефективні міста України» як національної структури підтримки Угоди мерів поділився виконавчий директор цієї Асоціації Андрій Кирчів, а голова правління громадської організації «Школа енергоефективності» В'ячеслав Лісовик зупинився на нових можливостях та перспективах муніципального енергоменеджменту. Заступник директора Центру державно-приватного партнерства Юрій Стальниченко акцентував увагу присутніх на законодавчих принципах державно-приватного партнерства як інструменту розвитку громади. Про кроки з підготовки та реалізації проектів із залученням грантового фінансування детально розповів директор ТОВ «Ескоенергоінвест», технічний експерт проекту «Угода мерів» Андрій Удовик.

Під час обговорення питань порядку денного практикуму та загальної дискусії учасники заходу порушили низку нагальних питань життєдіяльності громад, на які отримали вичерпні відповіді модераторів та організаторів навчання.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.