Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 09:32:46

Відбулася чергова зустріч голови ОДА з головами комітетів Громадської ради

22.03.2016   09:36Агенцiя

21 березня, відбулася чергова планова зустріч голови ОДА Валерія Куліча з головами комітетів Громадської ради. Формат зустрічі передбачає прямий діалог та обговорення актуальних, на думку представників дорадчого органу, питань. Деякі з них дійсно мали суспільне значення.

Зокрема, голова Громадської ради звернув увагу голови облдержадміністрації на необхідність організації завчасного планування та підготовки до ймовірних наслідків прогнозованої цьогоріч посухи. Валерій Куліч у свою чергу проінформував, що відповідні підготовчі роботи вже проводяться фахівцями з водного господарства та служби з надзвичайних ситуацій. Також голова ОДА закликав керівників громадських організацій активно зайнятися пропагандою правил техніки безпеки та долучитися до профілактики займань торфовищ і лісових масивів.

Окремо обговорювалася ситуація в сфері пасажирських перевезень – неврегульованість механізму відшкодувань за перевезення пільгових категорій громадян та боротьба з нелегальними перевізниками. Щодо першого Валерій Куліч роз’яснив, що ситуація має бути врегульована підписанням відповідного закону Президентом України, адже ця проблема є загальнодержавною і навіть у випадку прийняття місцевими органами влади рішень про відшкодування вартості перевезень пільговиками, це не розв’яже проблеми на міжміських маршрутах. Щодо боротьби з нелегальними перевізниками голова ОДА сказав: через те, що відповідні правоохоронні та контролюючі органи перебувають у стані реформування найдієвішим, на його переконання, є вплив через позбавлення перевізників, помічених у незаконній діяльності, права на здійснення перевезень на легальних маршрутах. Відповідним управлінням проводиться аналіз, за результатами якого не чисті на руку перевізники позбудуться права перевезення громадян на обласних маршрутах.

Також учасників зустрічі цікавили поточні питання об’єднання територіальних громад, перспективи дрібних фермерських господарств у їх участі в земельних аукціонах, охорона довкілля та культурної спадщини тощо. Обговорювалися й питання внутрішньої субординації та організації роботи самої Громадської ради. Загалом учасниками засідання – головами комітетів Громадської ради при Чернігівській облдержадміністрації – була дана позитивна оцінка зустрічі. Представники громадських організацій отримали відповіді на поставлені запитання, що сприятиме їхній роботі та про що, за потреби, вони проінформують зацікавлені групи громадян.

Останні новини Чернігівщини

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини