Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 11:07:06

Соціальний захист дітей у Чернігівській області. ДОВІДКА

21.03.2016   19:55Агенцiя

Діти у віці до 18 років становили майже 16% жителів області. Жодна з них не залишається без турботи, однак, окремі категорії дітей потребують особливої уваги з боку держави та суспільства.

На початок 2016 р. в області нараховувалося 2177 дітей сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Серед них під опікою чи піклуванням перебували 1479 дітей, у тому числі 89% – проживали в сім'ях родичів.

На кінець минулого року в області діяли 22 дитячі будинки сімейного типу, де перебували 136 вихованців. У 210 прийомних сім'ях виховувалися 335 прийомних дітей.

У 3 центрах соціально-психологічної реабілітації дітей на 150 місць за 2015 рік допомогу отримали 329 дітей. Найбільшу групу (56%) становили діти у віці від 7 до 14 років включно, 28% – від 3 до 6 років, 16% – від 15 до 18 років. Майже дві третини дітей, яким надана допомога, мали неповну сім'ю.

Із сімей, де батьки ухилялися від виконання своїх обов'язків, до центрів потрапила 121 дитина. З метою подальшого влаштування, до центрів було направлено 37 дітей з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Серед дітей, які за минулий рік побували в центрах, 80% потребували соціально-психологічної допомоги через складні життєві обставини, 18% – через те, що залишилися поза сімейним оточенням, 2% – зазнали жорстокого поводження.

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.