Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 22:51:48

Чернігівські митники попереджають: при ввезенні з-за кордону транспортного засобу дотримуйтесь законодавства

18.03.2016   07:58Агенцiя

Громадянам, які планують ввозити автомобіль з-за кордону, митники радять завчасно ознайомитися з нормами законодавства. При цьому фахівці Чернігівської митниці ДФС наголошують, що ухилення від сплати митних платежів тягне за собою адміністративну відповідальність.

У митниці повідомили, що робота з виявлення порушень при ввезенні автомобілів проводиться постійно. З цією метою управлінням аналізу ризиків та протидії митним правопорушенням направлено запити до Головних управлінь Державної міграційної служби України.

Триває процес виявлення осіб – громадян України, що отримали статус нерезидента, але у дійсності мають постійне місце проживання на території України та протягом минулого року ввозили транспортні засоби особистого користування (що перебувають на постійній реєстрації в інших країнах) без сплати митних платежів.

Так, нещодавно на підставі такої перевірки складено протокол відносно громадянина України – мешканця міста Славутич, який у березні минулого року ввіз автомобіль «WV Passat». На кордоні громадянин разом з документами пред’явив відмітку про перебування на консульському обліку в Литві. Це давало йому підстави ввезти автомобіль у митному режимі «Тимчасове ввезення до 1 року» без сплати платежів. Проведеною перевіркою, що включала у себе і запит до Посольства України у Литовський Республіці, встановлено факт порушення. У відповіді Посольства значилося, що даний громадянин не перебуває на консульському обліку. Отже, він є резидентом України.

Згідно ч.3 ст.380 Митного кодексу України громадяни-резиденти (мають постійне місце проживання в Україні) можуть ввозити транспортні засоби особистого користування у режимі тимчасового ввезення (відповідних товарних позицій) на строк до одного року під письмове зобов’язання про їх зворотне вивезення за умови письмового декларування та після сплати всіх митних платежів.

У даному випадку сума митних платежів, які підлягали сплаті на момент ввезення автомобіля «WV Passat», становить понад 155 тисяч гривень. Громадин незаконним шляхом ухилився від сплати даних коштів. Санкція статті 485 Митного кодексу України, за якою порушена справа, передбачає штраф у розмірі 300 відсотків несплаченої суми митних платежів.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини