Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 23:28:29

Чернігівщина втратила ще одного захисника

10.03.2016   15:28

«Окупанти випустили по наших позиціях понад 60 мін різних калібрів. Під Авдіївкою ворог вів вогонь зі 122-мм САУ «Гвоздика». У Зайцевому незаконні збройні формування також двічі застосовували 82-мм міномети», - так полковник Олександр Мотузяник, речник Адміністрації Президента України з питань АТО інформував про ситуацію 5 березня під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

Обстріли та збройні провокації бойовиків було зафіксовано також на Світлодарській дузі, в Майорську, в районі Донецького аеропорту. Та найбільш напруженою була ситуація у районах на південь та схід від Авдіївки. «Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 37 ворожих обстрілів», - зазначив Олександр Мотузяник.

Саме ці обстріли забрали життя ще одного жителя нашої області — Юрія Мальцева.

Народився Юрій Петрович на Херсонщині та ще малим разом з сім’єю переїхав на батьківщину матері, у Коропський район. Тут вчився у школі, сюди ж повертався працювати, закінчивши Борзнянський сільськогосподарський технікум та після служби в армії.

На час, коли на сході України розгортались бойові дії, Юрій Мальцев був знятий з обліку у військкоматі. Проте, не бажаючи залишатись осторонь від долі країни, відновив свій військовий квиток, а 12 лютого 2015 року був мобілізований до лав збройних сил України.

Воював старшим солдатом, кулеметником військової частини В 2287. Чесно й самовіддано виконував свій військовий обов’язок.

Загинув 5 березня 2016 року внаслідок мінометного обстрілу опорного пункту українських військ у районі міста Авдіївка Донецької області.

Похований у селі Радичів Коропського району.

Уся Чернігівщина разом з односельцями Юрія Мальцева скорботно схиляє голову перед світлою пам’яттю героя.
 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини