Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 02:05:15

Жителі Чернігова активно звертаються до міського голови у формі електронних петицій

10.03.2016   13:53

На розгляді у міській раді станом на сьогодні перебуває 14 електронних петицій, з якими жителі міста звернулись до міського голови Владислава Атрошенка. Загалом впродовж двох місяців надійшло 95 петицій.

Як відомо, згідно зі змінами до Статуту територіальної громади міста Чернігова, затвердженими міської радою 28 січня, жителі міста можуть  звернутися до органів місцевого самоврядування з електронними петиціями через офіційний веб-сайт Чернігівської міської ради, а також в інший, передбачений законом спосіб.

Дата оприлюднення електронної петиції на офіційному сайті міської ради є датою початку збору підписів на її підтримку. За умови збору на підтримку електронної петиції не менш як 250 підписів жителів міста протягом 30 календарних днів, петиція подається на розгляд відповідного структурного підрозділу міської ради.

Вже підготовлені відповіді на 2 електронні петиції, зокрема, про транспортну реформу у місті та заборону на продаж поліетиленових пакетів на території міста.

Так, електронна петиція щодо заборони на продаж поліетиленових пакетів на території міста, якупідписали 336 осіб з 250 необхідних, розглянута на пленарному засіданні міської ради 1 березня поточного року.

Відповідно до прийнятого рішення депутати міської ради підтримали Звернення до Голови Верховної Ради щодо вирішення питання заборони на продаж поліетиленових пакетів на законодавчому рівні.

У відповіді на петицію щодо транспортної реформи у місті, яку підтримали 323 особи з 250 необхідних, повідомлено, що на сьогоднішній день триває робота щодо реформування транспортної системи в місті й викладені у петиції питання відповідають баченню міської влади щодо розв’язання транспортних проблем.

Серед порушених мешканцями міста питань також є наступні: надати земельні ділянки учасникам АТО, заборонити незаконний збір благодійних внесків у навчальних закладах освіти, заборонити продаж алкоголю на зупинках громадського транспорту, надати Стрижню друге життя, обладнати пониженими бордюрами пішохідних переходів та інші.

"Запровадження єдиної системи місцевих петицій сприяє вивченню думки громадськості міста щодо найбільш актуальних проблемних питань у місті та шляхів їх розв'язання", - підкреслив заступник міського голови Олександр Ломако. На його переконання, електронні петиції допомагають налагодженню ефективного зворотного зв'язку між міською владою та громадою й формуванню активної громадської позиції жителів міста.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.