Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 11:03:56

Чверть мільйона додатково виділено на протидію туберкульозу

10.03.2016   08:06Агенцiя

Рішенням Чернігівської міської ради були виділені додаткові кошти в сумі 260 тис. гривень для протидії захворюванню на туберкульоз. З загальної суми 200 тис. гривень планується виділити на придбання туберкуліну, та 60 тис. гривень на придбання флюороплівки.

Виділені кошти мають значно покращити ситуацію з профілактики туберкульозу в місті Чернігові, адже попередньо, у міському бюджеті на придбання туберкуліну було закладено лише 50 тис. гривень.

Крім того, у відповідь на звернення Чернігівської обласної громадської організації “Центру політичних студій та аналітики”, в управлінні охорони здоров’я Чернігівської міської ради повідомили, що питання щодо пролонгації “Програми протидії захворюванню на туберкульоз у місті Чернігові у 2012-2016 роках”, на 2017-2021 роки буде розглянуте.

Питання збільшення фінансування на протидію захворюванню на туберкульоз неодноразово піднімалось громадськістю. З ініціативи “Центру політичних студій та аналітики”, 24 грудня минулого року, у Чернігові, відбувся круглий стіл на тему: “Чи знайдуться гроші у бюджеті, щоб захистити чернігівців від туберкульозу?”.

Під час круглого столу, участь у якому взяли провідні медичні фахівці та громадські активісти, було обговорено, зокрема, і питання недостатнього фінансування з міського бюджету Чернігова закупівель препарату для дитячої туберкулінодіагностики(туберкуліну).

Так, на придбання туберкуліну протягом 2015 року було виділено лише 20 000 грн. Тож, якщо кошти будуть виділені в повному обсязі, то можна говорити про збільшення фінансування у більш ніж 10 разів.

Громадська організація “Центр політичних студій та аналітики” планує і в подальшому боротись з проблемою захворювання на туберкульоз у місті Чернігові, та допомагати комунікації громадян з владою та медичними установами.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини