Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 04:55:05

Поліція розслідує обставини вибуху і масштабної пожежі в автопарку

09.03.2016   10:14

На території місцевого автопідприємства під час ремонту автобуса стався вибух газу, який знищив транспортний засіб та завдав значних збитків підприємству. Водій автобуса госпіталізований з опіками.

Увечері 5 березня до чергової частини ГУНП в Чернігівській області надійшло повідомлення про вибух і масштабну пожежу в Чернігові на території автопідприємства і станції техобслуговування по вулиці Громадській.

На місце події негайно виїхали слідчо-оперативні групи на чолі з керівництвом Головного управління та Чернігівського відділу поліції, вибухотехніки, рятувальники та медики.

Було встановлено, що близько 19:00 в приміщені станції техобслуговування під час виконання ремонтних робіт газового обладнання маршрутного автобуса «Рута» стався витік та вибух газу, внаслідок чого вогнем повністю знищено вказаний транспортний засіб.

Масштабна пожежа також знищила перекриття і покрівлю будівлі на площі 640 квадратних метрів, обладнання для ремонту та 5 автомобілів, ще 2 автомобілі пошкоджено.

Від вибуху постраждав і сам водій автобуса, який ремонтувався. Чоловік госпіталізований до опікового відділення Чернігівської обласної лікарні з термічними опіками ніг, рук та обличчя. Його стан медики оцінюють, як стабільний.

О 19:44 пожежа була локалізована, а о 21:05 - остаточно ліквідована.

Відповідно до попередніх висновків рятувальників, причиною вибуху та пожежі стало порушення технологічного регламенту під час проведення ремонтних робіт.

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 272 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою) - карається штрафом від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

Триває досудове розслідування.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини