Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 12:32:37

Важливо визначитись, із чого починати

01.03.2016   12:00

Відбувся круглий стіл із питань соціального захисту сімей, в яких є діти та молодь із функціональними обмеженнями.

Ініціатор заходу, Ніжинський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, організував для своїх клієнтів зустріч із представниками структурних підрозділів й установ, які безпосередньо забезпечують виконання державної політики у сфері соціального захисту громадян таких категорій.

Засідання відбулось у формі запитань-відповідей та обговорення нагальних проблем сімей маленьких і дорослих ніжинців, які мають особливі потреби, пов’язані зі станом здоров’я. Із матерями, що виховують і доглядають дітей-інвалідів та інвалідів з дитинства, у відкритому діалозі спілкувались заступник міського голови  Ігор Алєксєєнко, директор міського центру соціальних служб Наталія Кучеровська, начальник відділу соціальних допомог управління праці та соціального захисту населення Любов Гайдук, заступник начальника Ніжинського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Тетяна Ярмоленко, а також працівники  нещодавно створеного в Ніжині місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги  Олена Іванова та Олена Сербін.

Запрошені отримали інформацію про зміни у порядку нарахування деяких видів державної соціальної допомоги, житлової субсидії; щодо оформлення пільгових пенсій відповідним категоріям громадян; про можливість скористатись безоплатними соціальними, у тому числі  юридичними послугами тощо.

Як з’ясувалось, здебільшого батьків непокоять питання забезпечення у повному обсязі необхідними для життєдіяльності їхніх дітей безоплатними медичними препаратами, путівками на оздоровлення, можливості отримати додаткову матеріальну допомогу на дороговартісне оперативне лікування та інші. Також висловлювались потреби в обладнанні розташованих у центрі міста установ зручними для візочників пандусами. Серед інших проблемних прозвучало актуальне і з певних причин досі не вирішене питання – агресивних бродячих тварин, жертвами нападів яких уже стала не одна ніжинська дитина, у тому числі й з функціональними обмеженнями.

Матері мали нагоду отримали корисну інформацію і рекомендації для подальших дій, поділитись між собою власним набутим досвідом, а також відчути розуміння своїх потреб.

Звичайно, жоден круглий стіл не в змозі розв’язати всі накопичені проблеми, але важливо визначитись, із чого починати і не замикатись наодинці зі своїм горем. Адже об'єднавшись, можна зробити значно більше.  І саме тому директор центру соцслужб нагадала матерям про їхній великий потенціал і нездоланне материнське прагнення бачити своїх дітей щасливими.    І дуже доречно озвучила спільну думку щодо створення нової  міської громадської організації матерів, які доглядають дітей із функціональними обмеженнями.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини