Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 16:54:54

Особистий прийом голови ОДА: житло, пільги, благодійність і господарські спори

01.03.2016   11:54Агенцiя

29 лютого, відбувся черговий прийом громадян головою Чернігівської облдержадміністрації Валерієм Кулічем.

Зустріч із людьми, які виявили бажання особисто поспілкуватися з керівником виконавчої влади області, видалася динамічною і конструктивною. Розмова внесла ясність у питання, які турбують жителів області, і викрила перед головою ОДА декілька нових проблем.

Найбільша група жителів Чернігівщини на прийомі представляла інтереси ветеранів антитерористичної операції. Їх цікавила доля пільгових перевезень, а також державні програми з будівництва житла і механізми представлення до нагород бойових побратимів. Валерій Куліч проінформував ветеранів-захисників України про те, що державою вже виділено близько 48 мільйонів гривень субвенції для компенсації перевізникам витрат із перевезення пільгових категорій пасажирів. Проте поки що облдержадміністрація не має чіткого, затвердженого Кабінетом Міністрів переліку категорій, які матимуть право пільгового проїзду. На переконання Валерія Куліча, це питання має бути врегульоване вже найближчим часом, про що учасники АТО будуть проінформовані через ветеранські організації.

Також вояків цікавила перспектива пільгового отримання житла. Голова ОДА повідомив, що наразі область реалізує програму із забезпечення житлом членів сімей загиблих і тих, хто втратив працездатність у ході бойових дій. Програма ж для всіх ветеранів АТО перебуває в процесі розробки на державному рівні. За інформацією, якою володіє Валерій Куліч, робота над нею відбувається інтенсивно і має шанс бути завершеною в найближчій перспективі.

У ході обговорення реалізації в області програми з навчання та фахової перепідготовки демобілізованих учасників АТО Валерій Куліч дав декілька доручень. Зокрема, Департаменту соціального захисту населення – розміщувати інформацію фінансово-звітного характеру на офіційному сайті для забезпечення прозорості освоєння державних коштів та підвищення ефективності соціальних програм.

Також учасники антитерористичної операції заручилися підтримкою голови ОДА у представленні до нагород земляків-ветеранів.

Серед інших звернень громадян були такі, що стосувалися реалізації права на приватизацію житла в гуртожитках, налагодження співпраці між недержавними організаціями та органами виконавчої влади в благодійних соціальних проектах тощо. Практично за всіма зверненнями вдалося знайти конструктивне вирішення.

Також варто зазначити, що до голови ОДА Валерія Куліча зверталися й підприємці, що мають нерозв’язані господарські спори з розпорядниками бюджетних коштів. На прохання особистої підтримки була отримана принципова відповідь: «Я не є правоохоронцем чи суддею і не можу виступати ні на чийому боці. Єдине, що можу вам гарантувати – мій нагляд у дотриманні законності», – відповів Валерій Куліч.

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини