Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 15:43:02

Поліція викрила кримінальне правопорушення у бюджетній сфері

24.02.2016   12:00Агенцiя

В ході оперативно-розшукових заходів працівники Управління захисту економіки в Чернігівській області викрили факт зловживання службовим становищем начальником відділу освіти райдержадміністрації.

Перебуваючи на посаді начальника відділу освіти районної державної адміністрації, чиновник для проведення реконструкції школи уклав договір з приватним підприємством.

Сума угоди складала майже 2 мільйони гривень, фінансування робіт здійснювалося за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку та коштів місцевого бюджету. Приватне підприємство зобов'язалося своїми силами та засобами провести роботи згідно проектно-кошторисної документації.

В ході розслідування правоохоронці встановили, що акт приймання виконаних робіт між відділом освіти райдержадміністрації та підрядником підписано без виконання робіт, як наслідок на рахунок приватного підприємства безпідставно перераховано понад 1 мільйон 700 тисяч гривень. Натомість роботи, які включені до вказаного акту, в повному обсязі не були виконані. А саме не зроблено: роботи по улаштуванню фасаду молодіжного центру, каналізацію та улаштування колодязю, ганки, улаштування металевої огорожі.

Загальна вартість вищезазначених робіт згідно проектно-кошторисної документації та акту становить 114 тисяч гривень. Начальник відділу освіти райдержадміністрації вказаними діями завдав збитків державним інтересам на цю суму.

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 364 кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем) - карається арештом на строк до шести місяців або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, із штрафом від двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Триває досудове розслідування.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.