Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 17:04:41

Заходи з вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні відбулись в колоніях Чернігівської області

23.02.2016   11:09Агенцiя

В установах виконання покарань управління Державної пенітенціарної служби України в Чернігівській області з метою гідного вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя під час Революції гідності серед засуджених було проведено інформаційно-просвітницькі заходи.

До Новгород-Сіверської установи виконання покарань управління ДПтС України в Чернігівській області (№ 31) запросили вчителя історії та правознавства Новгород-Сіверської загальноосвітньої школи № 2 Юдицьку Юлію Юріївну, яка провела пізнавальну лекцію на тему: «Революція гідності шляхами Майдану» та продемонструвала документальний фільм «Небесна Сотня».
В цей день в даній установі виконання покарань представником української православної церкви було проведено молебень.

Вихованці Прилуцької виховної колонії управління ДПтС України в Чернігівській області напередодні дня скорботи переглянули документальний фільм Євгенія Афінієвського «Палаюча зима» (Зима в огне, 2015, Великобританія, США, Україна), який отримав премію Оскар за кращий документальний фільм 2016 року, та документальний фільм «Чорні тіні Майдану». Засуджені юнаки прийняли участь у загальнонаціональній хвилині мовчання та провели дискусію на тему: «Чи здатні ми на подвиг».

В клубі установи проведено вечір-реквієм «Простіть мене, мамо, за чорну хустину». Ведучі вечора розповіли глядачам про трагічні події дворічної давності. В програмі звучали вірші та пісні В.Кікабідзе, П.Табакова, гімн героїв Небесної сотні у виконанні учасників художньої самодіяльності.

Учасники вечора запалили поминальні свічки, згадали у молитвах  Героїв, які поклали свої голови за наше майбутнє. По закінченню вечора вихованці Прилуцької виховної колонії переглянули документальний відеофільм «Революція Гідності».Прес-служба управління ДПтС України в Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці?

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці? 11:35

А ви знаєте, що в Україні понад 2,7 млн людей з інвалідністю? І лише 16% із них мають роботу. Невже так мало фахівців хочуть працювати? Певно, що ні. Одна із причин, що зупиняє людину з інвалідністю податися на вакансію - це відсутність належних умов для роботи.

10 модульних укриттів планують встановити поруч із зупинками громадського транспорту 11:31

Про це повідомив під час загальноміської наради 23 квітня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. Зараз у місті вже є шість таких захисних споруд і їх кількість збільшать коштом міського бюджету до 16.

 Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері

Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері 11:28

Житель Корюківського району за свої протиправні дії понесе кримінальну відповідальність. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:26

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 3 пожежі.