Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 20:45:56

Нові патрульні Чернігова склали присягу на вірність українському народові. ФОТО

19.02.2016   17:49

Вже сьогодні вони вийдуть на перше чергування вулицями обласного центру. У церемонії складання присяги взяла участь заступник міністра внутрішніх справ України Екатерина Згуладзе.

19 лютого у Чернігові на площі перед Катерининською церквою біля монументу «Борцям за волю та незалежність України» 211 нових патрульних поліцейських склали присягу на вірність українському народу.

В урочистостях взяла участь заступник міністра внутрішніх справ України Екатерина Згуладзе, керівники обласної і місцевої влади.

Право урочисто зачитати текст Присяги працівника Національної поліції надали начальникові управління патрульної поліції Чернігова старшому лейтенанту поліції Олександру Леонову. Разом з ним слова присяги виголосили 211 чернігівських патрульних поліцейських, серед яких - 172 юнаки та 39 дівчат.

За словами заступника міністра Екатерини Згуладзе, сьогоднішній день стане однією з найбільш значимих подій в житті поліцейських. Восени минулого року в Чернігові розпочався набір до нової патрульної поліції. Тоді заявки подали 4873 людини, завершили навчання 211 кандидатів.

"Ви вибрали дуже відповідальну професію, яка одразу дає віддачу суспільству. Завдяки вам росте довіра до поліції. Пам'ятайте, що ви нестимете службу зі зброєю і будете приймати рішення, від якого часто залежатиме ваше і чуже життя. Всі ці рішення мають бути в рамках закону, на вас лежить велика відповідальність, бо зараз поліція є флагманом реформ в Україні, - підкреслила Екатерина Згуладзе, - пишайтеся своєю формою, адже немає більш відповідальної роботи, як у поліцейського. Всю серйозність своєї роботи ви зрозумієте згодом, коли побачите, що це не весела пригода, а щоденна рутина».

Катерина Згуладзе побажала поліцейським відчути заслужену підтримку людей, яких правоохоронці просто не мають права розчарувати. Вона закликала патрульних служити Закону й людям, більше нікому.

У новій патрульній поліції Чернігова працюватимуть 22 учасники АТО, 178 патрульних мають вищу освіту, четверо поліцейських є майстрами спорту, двоє дівчат перед тим, як стати патрульними, працювали в журналістиці, одна грала за жіночу збірну з футболу.

Фоторепортаж Віктора Кошмала

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.