Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 19:35:58

Щодо захворюваності на ГРВІ та грип

19.02.2016   09:29Агенцiя

За 17.02.2016 року в області захворіло на грип та ГРВІ 1118 осіб, з них 568 дітей (50,8%), госпіталізовано 53 хворих, з них 32 дитини. За звітну добу зареєстровано 77 випадків захворювання на грип в 5 районах та 3 містах.

Рівень захворюваності на грип та ГРВІ за добу не перевищує епідемічний поріг (- 48,5 %).

По м. Чернігову, який є опорною базою Центру грипу та ГРВІ, захворіло 344 особи, з них дітей - 164 (47,7%), захворюваність не перевищує рівень епідпорогу (- 36,5%).

В районах і містах області тривають обмежувальні заходи. Станом на 17.02.2016р. поновлено навчання в загальноосвітніх та дошкільних закладах.

Згідно офіційних повідомлень в області з початку епідсезону померло 14 осіб (м.Ніжин - 2 вип., Ніжинський, Щорський та Чернігівський райони - по 1 вип., м. Чернігів - 9 вип.). В 12 із 14 випадків - хворі із групи медичного ризику захворювання на грип, тобто мають хронічні захворювання (цукровий діабет, ожиріння, хронічні захворювання серця та легень), в 8 із 14 - пізнє звернення за меддопомогою.

Результати вірусологічного моніторингу підтверджують, що епідемічний процес в області спричинений циркуляцією вірусу грипу типу А(H1N1) пандемічний.

Держсанепідслужбою Чернігівської області проводяться заходи відповідно до вимог «Комплексного плану протиепідемічних заходів по профілактиці грипу та гострих респіраторних захворювань по Чернігівській області на 2015-2016рр.», яким визначено завдання для передепідемічного та епідемічного періодів.

Ситуація знаходиться на контролі Головного управління Держсанепідслужби України у Чернігівській області.

Телефони гарячої лінії Держсанепідслужби Чернігівської області: 676324, з 16-00 години 676890.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.