Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 11:30:58

Прокуратурою області забезпечується участь у розгляді апеляційним судом справи щодо законності забудови по вулиці Князя Чорного, 4а

13.02.2016   15:57

Як повідомлялося раніше, КП «Чернігівбудінвест» звернулося до Чернігівського окружного адміністративного суду з позовом про визнання незаконними дій посадових осіб Державної архітектурно-будівельної інспекції у Чернігівській області щодо перевірки законності проведення будівельних робіт по вул. Князя Чорного, 4а в м. Чернігові та скасування постанови про накладення штрафу.

Враховуючи суспільний резонанс цього питання, прокуратурою області забезпечено участь у розгляді Чернігівським окружним адміністративним судом вказаної справи в інтересах відповідача.

Постановою суду 22.12.2015 у задоволенні позову відмовлено.

Не погоджуючись з рішенням суду першої інстанції, КП «Чернігівбудінвест» звернулося з апеляційною скаргою до Київського апеляційного адміністративного суду.

Зважаючи на особливу значимість справи, участь у судовому розгляді забезпечено безпосередньо працівниками прокуратури області.

Судове засідання призначено на 02.03.2016.



Довідково:


Прокуратурою області контролюється стан досудового розслідування кримінального провадження, розпочатого прокуратурою міста Чернігова, за фактом порушень при передачі та забудові земельної ділянки навпроти Єлецького монастиря по вул. Князя Чорного, 4а в м. Чернігові.

Встановлено, що рішеннями Чернігівської міської ради від 31.07.2014 та 04.06.2015 КП «Чернігівбудінвест» надано дозвіл на розробку, а потім і затверджено проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 0,22 га по вул. Князя Чорного, 4а в м. Чернігові для будівництва багатоповерхового житлового будинку з об’єктами соціального призначення.

Однак згідно з інформацією Департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської облдержадміністрації передана під забудову земельна ділянка знаходиться в охоронній археологічній зоні № 2, затвердженій рішенням міської ради від 28.12.2011, та містить частину пам’ятки археології місцевого значення ІХ-ХVІІІ ст.

Надалі КП «Чернігівбудінвест» як замовник  уклало договір про спільну діяльність з приватною будівельною компанією, яка стала безпосереднім виконавцем робіт з будівництва багатоповерхового житлового будинку.

Разом з тим перевіркою Державної архітектурної будівельної інспекції, проведеною згідно із законодавством та з урахуванням доручення прокуратури міста Чернігова, встановлено невідповідність даних, поданих до декларації, що стало підставою для видання 30.10.2015 припису про зупинення підготовчих та будівельних робіт на об’єкті.

Також у зв’язку з нерозробленням проектної документації в повному обсязі на КП «Чернігівбудінвест» накладено штраф у розмірі 124 тис. грн.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини