Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 15:53:47

Оновлено заклади інфраструктури перспективного адміністративного центру

10.02.2016   13:46

9-го лютого, відбувся робочий візит голови Чернігівської ОДА Валерія Куліча до Бахмача. У ході поїздки було оглянуто і, фактично, прийнято декілька інфраструктурних об’єктів, роботи на яких завершилися напередодні.

Однак перед тим, як перейти безпосередньо до огляду об’єктів, Валерій Куліч спільно з керівництвом району, жителями Бахмача і міським головою вшанували пам’ять героїв сучасної України. Без зайвого пафосу та гучних промов бахмачці разом із головою ОДА поклали квіти до пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні та загиблим воїнам антитерористичної операції.

Одразу ж після цього чисельний загал рушив до приміщення поліклінічного відділення Центральної районної лікарні, яке напередодні було реконструйовано з терапевтичного. Право перерізати стрічку було надано головам Бахмацької РДА Віктору Міщуку та Чернігівської облдержадміністрації Валерію Кулічу. Громада подякувала їм за внесок у завершення реалізації проекту, який до останньої активної фази робіт стояв довгобудом із 2009 року. Лише відповідно до розпорядження голови облдержадміністрації від 20 серпня 2015 року були передбачені та профінансовані роботи із завершення об’єкту. За рахунок коштів субвенції з Державного бюджету в сумі 2,1 млн. гривень та 128,7 тис. гривень із місцевих бюджетів усі роботи з реконструкції приміщення завершені. Тепер споруда 1958 року зведення є окрасою центральної частини Бахмача, а жителі району мають змогу отримувати медичні послуги в комфортних умовах.

Наступним пунктом візиту голови ОДА став огляд приміщення стоматологічного відділення Центральної районної лікарні після проведених робіт із реконструкції. Роботи були проведені згідно з розпорядженнями голови облдержадміністрації від 12 жовтня та 8 грудня 2015 року. За рахунок субвенції із Державного бюджету на об’єкті проведено капітальний ремонт покрівлі та реконструкція приміщення з впровадженням заходів теплореновації. Ці заходи поліпшили технічний стан споруди й тепловий режим, підвищили енергоефективність будівлі.

Позитивним завершенням робочої поїздки голови Чернігівської ОДА Валерія Куліча до Бахмача стали урочистості з нагоди відкриття після капітального ремонту глядацької зали районного Будинку культури. Звертаючись до бахмачців, Валерій Куліч висловив сподівання на подальший розвиток міста і району, особливо з огляду на те, що у перспективі здійснення адміністративно-територіальної реформи Бахмач може стати одним із центрів на Чернігівщині. Також голова ОДА розповів, що минулого року в Бахмацькому районі на умовах співфінансування з Державного та місцевого бюджетів вдалося провести роботи на дев’яти об’єктах, подякував бахмачцям за ефективну роботу і висловив переконання у її продовженні в поточному році.

У свою чергу, звертаючись до земляків, голова Бахмацької РДА Віктор Міщук подякував обласному керівництву, привітав громаду і розповів про перспективні плани й напрямки роботи органів державної влади в районі.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини