Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 липня, 08:30:27

Перспективи кардіологічної допомоги жителям Чернігівщини обговорено в обласній раді

10.02.2016   07:40Агенцiя

9 лютого перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук провів нараду за участю очільника постійної комісії облради з питань охорони здоров'я, соціального захисту населення та у справах учасників АТО, головного лікаря комунального лікувально-профілактичного закладу «Чернігівський обласний проти-туберкульозний диспансер» Миколи Дейкуна, керівника обкому профспілки працівників охорони здоров'я Павла Потапка та головних лікарів провідних закладів охорони здоров'я Чернігівщини.

Учасники наради обговорили стан кардіологічної, зокрема інтервенційної допомоги в області, оскільки серцеві недуги є найбільш поширеними серед населення Сіверського краю та мають тенденцію до збільшення.

Спочатку головний лікар КЛПЗ «Чернігівський обласний кардіологічний диспансер» Ігор Батог поінформував присутніх про роботу очолюваного ним закладу по наданню медичної допомоги громадянам із серцево-судинними захворюваннями. За його словами, заклад є одним із провідних у системі охорони здоров'я. Торік було госпіталізовано 98 хворих з гострим інфарктам та 66 – з нестабільною стенокардією, що більше ніж у попередні роки. Виступаючий навів приклад державно-приватного партнерства та поінформував присутніх, що за підтримки ТОВ «Альфа Медика» в обласному кардіологічному диспансері здійснено ремонт та придбано сучасне лікувальне обладнанням, що дозволяє надавати належним чином медичну допомогу пацієнтам. Крім того, планується запустити соціальну програму, яка передбачає стентування пацієнтів з гострим інфарктом міокарду.

Свої думки стосовно пересектив кардіологічної допомоги, створення ефективної системи надання медичних послуг та державно-приватного партнерства на законних підставах висловив заступник начальника управління охорони здоров'я облдержадміністрації Володимир Пулін.

Про розвиток кардіологічної допомоги в області на якісному рівень, що дасть змогу зменшити рівень смертності, підвищити тривалість життя населення, зберегти здоров'я наголошували у своїх виступах головний лікаря комунального лікувально-профілактичного закладу «Чернігівська обласна лікарня» Андрій Жиденко та керівник Чернігівської міської лікарні № 2 Володимир Фаль.

Медичні фахівці окреслили спектр діяльності Центрів серцево-судинної хірургії, які функціонують при очолюваних ними закладах.

Підбиваючи підсумки перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук підкреслив, що в області здійснюються певні кроки по запобіганню та лікуванню серцево-судинних та судинно-мозкових захворювань. Зокрема, діє спеціалізована програма обласної ради, яка передбачає виділення коштів на придбання препаратів, які будуть використані для тромболізису при інфарктах та інсультах. Керівник закликав присутніх і надалі з максимальною віддачею здійснювати кардіологічну допомогу людям із серцево-судинними захворюваннями.

Останні новини Чернігівщини

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток 12:19

Культурна спадщина є невід'ємною частиною національної ідентичності та історичної пам'яті кожного народу. Вона втілює в собі багатовікові традиції, досягнення мистецтва, архітектури та науки, відображаючи унікальний шлях розвитку суспільства.

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів 12:03

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-червень 2024 року надійшло 4,3 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,6 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

 Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті

Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті 10:10

Кіберполіція України інформує про небезпеку вербування російськими спецслужбами для вчинення диверсій, зокрема – підпалів автомобілів українських військовослужбовців.

Медиків Чернігова привітали з професійним святом 10:06

У Чернігові працівників і працівниць закладів охорони здоров’я нагородили з нагоди Дня медичного працівника України, який відзначається 27 липня.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 8 пожеж. Внаслідок цих подій 3 особи постраждало.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини