Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 14:02:42

Поліція затримала серійних "телевізійних" злодіїв

10.02.2016   07:33

Кримінальна поліція Чернігова затримала злодіїв-гастролерів, які винаймали житло з єдиною метою - обікрасти його.

Як розповів тимчасово виконуючий обов'язки начальника Чернігівського відділу поліції підполковник поліції Олександр Крук, до чергової частини надійшла інформація, що до обласного центру можуть приїхати чоловік та жінка, які спробують обікрасти квартиру.

Поліція почала відслідковувати приїжджих, які винаймали квартири подобово. 8 лютого правоохоронці з'ясували, що двоє осіб, схожих за прикметами на підозрюваних, винайняли квартиру в одному з будинків по вулиці Пухова. Оперативники влаштували засідку і о 5 ранку кримінальний дует при спробі винести плазмовий телевізор і завантажити його у таксі був затриманий.

В ході подальшої перевірки поліцейськими було встановлено, що 33-річний раніше судимий житель Краматорська Донецької області приїхав за кращою долею до столиці. Саме в Києві він познайомився з 20-річною дівчиною, яка, з її слів, працювала волонтеркою за 150 гривень на добу. Але молодиці виявився замалим такий заробіток. Обговоривши деталі свого майбутнього, пара вирішила удвох винаймати квартири та обкрадати їх. Спочатку вони рушили до Краматорська, де обікрали з десяток квартир, потім поїхали до Києва, потім до Черкас.

Обкрадали квартири, де були великі плазмові телевізори, продавали їх на ринках. Гроші втрачали на власні потреби. В Чернігові цей кримінальний дует також вибрав квартиру з великою плазмою. Зловмисники розраховували час таким чином, щоб встигнути на ранкову електричку до Києва, тому о 5 ранку викликали таксі та винесли телевізор. В цей час вони і були затримані правоохоронцями.

Олександр Крук повідомив, що за фактом крадіжки відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, вчинена повторно або за попередньою змовою групою осіб) - карається арештом на строк від трьох до шести місяців або обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк.

Затримані поміщені в ізолятор тимчасового тримання та перевіряються на причетність до скоєння аналогічних злочинів.

Триває досудове розслідування.
 

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:55

Протягом минулої доби зареєстровано 4 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 09:51

Український ветеранський фонд започатковує терапевтичну групу для тих, хто зазнав страждань внаслідок війни – людей, які чекають рідних з фронту, внутрішньо переміщених осіб та усіх, хто відчуває тривогу і знесилення через війну.

25 квітня: цей день в Україні і світі

25 квітня: цей день в Україні і світі 08:47

ДЕНЬ 792 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 792 RUSSIAN AGRESSION

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.