Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 14:24:40

Поліція виявила депутатів, які "забулися" задекларувати свої доходи

05.02.2016   13:35

Працівники Управління захисту економіки в Чернігівській області Національної поліції України викрили факти адміністративних корупційних правопорушень з боку депутатів сільрад.

Так, депутат однієї з сільрад Сосницького  району Чернігівської області не подав до сільської ради чи до її виконавчого комітету до 1 квітня 2015 року декларацію про  майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру за 2014 рік за формою, що додається до Закону України «Про  засади  запобігання і протидії корупції».

Зазначену декларацію депутат подав тільки 21.12.2015 року, чим порушив вимоги Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції» та Закону України «Про статус депутатів місцевих рад».

Відносно депутата складено адміністративний протокол про адміністративне корупційне правопорушення, передбачене частиною 1 статті 172-6 КУпАП (несвоєчасне подання декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування), який направлено на розгляд до Сосницького районного суду Чернігівської області.

Санкція статті передбачає накладення штрафу від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Аналогічний випадок зафіксували правоохоронці і в Менському районі. Там депутат теж не подав до 1 квітня 2015 року декларацію  про  майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру за 2014 рік, а згадав проце лише 3.12.2015 року.

Відносно депутата сільради також складено адміністративний протокол про адміністративне корупційне правопорушення, передбачене ч.1 ст. 172-6 КУпАП, який направлено на розгляд до Менського районного суду Чернігівської області.

Останні новини Чернігівщини

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.