Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 05:37:39

У м. Чернігові перші 180 сумлінних громадян вже задекларували отримані доходи

05.02.2016   07:43

У ході цьогорічної кампанії декларування доходів громадян з початку року до ДПІ у м. Чернігові подано більше 180 декларацій. Сума задекларованих доходів становить 15,7 млн. гривень.

Такий темп деклараційної компанії -  безумовна ознака зростання рівня податкової культури громадян», - вважає начальник відділу адміністрування податку на доходи фізичних осіб ДПІ у м. Чернігові ГУ ДФС у Чернігівській області Алла Супрун. 

Як свідчить аналітика, наразі найбільш активно чернігівці декларують спадщину і подарунки, надання власного майна в оренду. А вдалий початок деклараційної компанії в місті пояснюється ще й високими показниками поінформованості громадян, оскільки чимало платників  - активні користувачі мережі Інтренет.

 «Одним з нововведень декларування - 2016 є те, що платник податків самостійно визначає свій статус: громадянин; особа, яка здійснює незалежну професійну діяльність або підприємець, який перебуває на загальній системі. Також,  для зручності фізичних осіб у новій декларації об’єднано звітність по податку на доходи фізичних осіб та військовому збору. Рекомендуємо подавати декларацію за допомогою сервісу «Декларування он-лайн» (http://sfs.gov.ua/incomedecl). За допомогою цього сервісу користувач може скористатися поясненнями щодо заповнення будь-яких позицій декларації та додатків до неї, ознайомитися з прикладами розрахунку  податкових зобов’язань, податкової знижки та порядком заповнення декларації тощо», - зазначила податківець.

 Нагадуємо, що громадяни та особи, які здійснюють незалежну професійну діяльність, подають декларацію про майновий стан і доходи за результатами 2015 року не пізніше 3 травня 2016 року. Граничний термін для громадян, які подаватимуть декларації про майновий стан і доходи для отримання податкової знижки - не пізніше 31 грудня 2016 року. Фізичні особи - підприємці, які перебувають на загальній системі подають декларацію про майновий стан і доходи за результатами 2015 року не пізніше 9 лютого 2016 року. Разом з доходами від підприємницької діяльності вони декларуватимуть іноземні та інші доходи.

Виконати свій конституційний обов’язок і подати річну податкову декларацію чернігівці можуть через мережу Інтернет, або ж безпосередньо в Центрі обслуговування платників інспекції.

Для комфортного звітування громадян Центр працюватиме за подовженим режимом роботи, при цьому подати декларацію можна буде також й у вихідні дні. Усі, хто завітає до чернігівської податкової, зможуть отримати безкоштовні консультації та допомогу у заповненні декларації. Тож сподіваємося, що деклараційна компанія - 2016  матиме результативний і якісний характер, адже це індивідуальний внесок громадян у добробут держави.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.