Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 15:05:24

Захист прав інтелектуальної власності контролює Чернігівська митниця ДФС

04.02.2016   07:48Агенцiя

Державна фіскальна служба України веде митний реєстр об'єктів права інтелектуальної власності, які охороняються відповідно до закону.

Відповідно до статті 399 Митного кодексу України на підставі даних митного реєстру у разі виявлення ознак порушення прав інтелектуальної власності щодо товарів, пред’явлених до митного контролю та митного оформлення, здійснюється призупинення митного оформлення товарів на 10 робочих днів, в разі необхідності продовження цього строку здійснюється не більш як на 10 робочих днів.

Протягом 2015 року Чернігівською митницею ДФС відповідно до статті 399 Митного кодексу України в 42 випадках призупинялося митне оформлення наступних товарів: запасні частини до вантажних автомобілів, мінеральна вата, зразки сигарет з фільтром для тестування, мотоцикли, силіконовий герметик, епоксидний клей, електрообладнання, телефон та автомобілі-самоскиди.

Відповідно до вимог частини 11 статті 399 Митного кодексу України правовласниками або їх представниками у 40 випадках надані разові дозволи не уповноваженим імпортерам (експортерам), як підстава для здійснення митного оформлення товарів, що містять об’єкти права інтелектуальної власності.

За матеріалами призупинення митного оформлення силіконового герметика та епоксидного клею, проводиться перевірка щодо наявності ознак порушення митних правил, передбачених ст. 476 Митного кодексу України.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини