Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 14:08:19

Чернігівськими платниками сплачено понад 15 млн. грн. рентної плати

02.02.2016   07:54

Як повідомили у відділі місцевих, ресурсних, рентних та неподаткових платежів ДПІ у м. Чернігові ГУ ДФС у Чернігівській області з цього року збільшено ставки рентної плати: за користування надрами в цілях, не пов’язаних з видобуванням корисних копалин - на 26,67 %; за користування радіочастотним ресурсом України - на 13,35 %; за спеціальне використання води - на 26,49 - 26,55 %.

Фахівці інспекції зауважили, що нові ставки рентної плати слід застосовувати при поданні податкових декларацій з рентної плати за І квартал 2016 року.
   
Начальник відділу місцевих, ресурсних, рентних та неподаткових платежів ДПІ у м. Чернігові Людмила Гординська також поінформувала, що за минулий рік від платників міста надійшло понад 15,1 млн. грн. рентної плати, що на 0,2 млн. грн. більше показника 2014 року.

Також податківець звернула увагу платників податків на те, що  з цього року скасовано відповідальність платників за несплату узгодженої суми авансових внесків з рентної плати.

Крім того, для рентної плати за користування радіочастотним ресурсом України базовий податковий (звітний) період дорівнює календарному місяцю та скасовано сплату такими платниками щомісячних авансових внесків.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини