Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 07:46:33

У Чернігові обмежувальні протиепідемічні заходи продовжені до 3 лютого

30.01.2016   09:17

Заступник міського голови Ольга Хоніч провела чергове засідання міського оперативного штабу для координації дій щодо запобігання розповсюдженню захворювань на грип та ГРВІ на території міста Чернігова.

На засіданні члени оперативного штабу прозвітували про санітарно-епідемічну ситуацію щодо грипу та ГРВІ, про готовність закладів охорони здоров’я міста до роботи в умовах епідемічної захворюваності на грип, про стан проведення обмежувальних протиепідемічних заходів у місті.

Начальник епідеміологічного відділу Чернігівського міського Управління Головного управління Держсанепідслужби України у Чернігівській області Світлана Аландаренко повідомила, що за звітний 4-й тиждень в місті захворіло 5857 осіб та на грип та ГРВІ, з них 41,4% становлять діти до 17 років (2422 осіб).

Показник захворюваності на грип та ГРВІ серед населення міста, в порівнянні з минулим тижнем, збільшився на 53,2 %, складає 202,73 на 10 тис. населення та перевищив епідпоріг на 83,87%.

Захворюваність у порівнянні з минулим тижнем збільшилась серед всього населення на 52,9%, серед дітей до 17 років - на 19,5%.

На фоні значного зменшення темпу приросту захворюваності на грип та ГРВІ серед дітей до 17 років в порівнянні з минулим тижнем (а саме: в 5 раз - зі 114% до 19,5%) відзначається збільшення його на 10% серед дорослого населення (з85,9% до 95,9%).

Всього з початку епідемічного сезону захворіло на грип та ГРВІ 33776 мешканців міста - це 11,7% віднаселення м. Чернігова, в т.ч. на грип - 631 особа - 0,22%.

Кількість захворілих на грип та ГРВІ дітей до 17 років становить 18915 (42,8% від дитячого населення), в т.ч. на грип перехворіло 469 ( 1 %).

Розподіл дітей, які захворіли, по віковим категоріям свідчить, що на 8% збільшиласьчастка дітей від 5 до 14 років від загальної кількості захворілих дітей (з 39,8% до 47,8%). Водночас на 6,4% зменшилась часткадітей від 0 до 4 роківвід загальної кількості захворілих дітей (з 52,4% до 46%).

Станом на 28 січня перехворіло на грип та ГРВІ у межах вікових груп: - 73,5% від дітей вікової групи 0-4 роки -9919 чол;

- 31%від дітей вікової групи 5-14 років -7519 чол;

- 22,9% від загальної кількості підлітків 15-17 років - 1477 чол.

З початку епідсезону при проведенні вірусологічного моніторингу ізольовано штам вірусу грипу типу А (H1N1) пандемічний (свинячий) від 28хворих,в т.ч. від 8 вагітних , 9 дітей (2007-2014р.н.) та 5 померлих.

Госпіталізовано в стаціонарні відділення 754 чоловіка, з них: 572 дитини (76%).

Станом на 29 січняу інфекційних відділенняхміста перебуває 190 хворих на грип та ГРВІ, вт.ч. 126 дітей (66%). Хворих з важким перебігом хвороби в реанімаційних відділеннях немає.

Згідно з офіційними повідомленнями лікувальних закладів по містузареєстровано 5 летальних випадків. У всіх померлих виділено вірус грипу А (H1N1), всі вони із групи медичного ризику захворювання на грип, крім того 2 особи - із групи епідемічного ризику.

З 18 січня проводиться моніторинг відсутності дітей у дошкільних навчальних закладах міста. Так, за даними управління освіти міської ради,  станом на 29 січня по всіх ДНЗ міста відсутні 63,3% вихованців. У 2-х закладах за даними управління охорони здоров’я кількість відсутніх з приводу захворювання на грип та ГРВІ перевищує 30%, а саме: ДНЗ №34- 44,5%, ДНЗ № 61 - 41,5%.

Заступник начальника управління охорони здоров’я міської ради Ольга Малець зазначила, що всі медичні заклади будуть продовжувати працювати 7 днів на тиждень. У лікарнях міста є місця для госпіталізації хворих.

Враховуючи стан захворюваності на грип та ГРВІ, у місті Чернігові продовжується дія розпорядження міського голови щодо обмежувальних протиепідемічних заходів, згідно з яким в загальноосвітніх навчальних закладах міста оголошено додаткові канікули. Члени міського оперативного штабу прийняли рішення, що у ЗНЗ м. Чернігова додаткові канікули будуть продовжені до 3 лютого. Заступник міського голови Ольга Хоніч також зауважила, що з покращенням ситуації наступного тижня можливе припинення канікул для школярів.

Крім того, О. Хоніч ще раз звернулася до всіх мешканців міста з проханням берегти своє життя та життя своїх близьких. При перших симптомах відразу звертатися до лікарів, а не займатися самолікуванням.

Останні новини Чернігівщини

Прокуратура на захисті інтересів держави у сфері охорони і збереження територій та об’єктів природно-заповідного фонду в умовах воєнного стану 17:11

Козелецькою окружною прокуратурою встановлено порушення інтересів держави під час використання земель природно-заповідного та лісового фондів, а саме земель регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський», який є одним із найбільших природних парків України за площею – майже 79 тис. га та розташований на півночі країни між річками Дніпром та Десною на території Чернігівської області.

Ритм сучасності — проєкт “Jazz-Куліса” 17:07

13 квітня 2024 року бенд “BissQuit” знову зустрівся з шанувальниками джазу в межах проєкту “Jazz-Куліса”. В єдиному творчому просторі — на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру — музиканти і глядачі разом поринули в атмосферу музики, що вивільняє зазвичай втаємничені емоції в кожного причетного до неї.

Презентація монографій, присвячених історії Батурина і Глухова 16:47

11 квітня у читальному залі Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових у межах чергового засідання клубу «Краєзнавець» відбулася презентація монографій, присвячених історії двох столиць часів Гетьманщини – Батурина і Глухова.

 Поліція розслідує обставини підриву автомобіля у прикордонній громаді Чернігівського району

Поліція розслідує обставини підриву автомобіля у прикордонній громаді Чернігівського району 16:39

Сьогодні близько 6:40 ранку до поліції надійшло повідомлення про те, що на невідомому вибуховому пристрої підірвався автомобіль зі співробітниками РЕМ. Внаслідок вибуху двоє чоловіків зазнали поранень і були госпіталізовані.

На Чернігівщині поліцейські викрили учасника схеми, який за хабарі сприяв у визнанні ухилянтів непридатними до військової служби 16:37

Слідчі Головного управління Нацполіції в Чернігівській області повідомили фігуранту про підозру, а суд взяв його під варту.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини