Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 15:35:41

Перші кроки зі створення нових ОСББ реалізуються в Чернігові

26.01.2016   08:03Агенцiя

Реальну підтримку та інформаційний супровід отримали 22 січня жителі будинку по Проспекту Перемоги, 151а в Чернігові від Громадянської мережі ОПОРА у їхньому бажанні створити ОСББ.

Враховуючи зміни в законодавстві, всі жителі багатоквартирних будинків мають визначитися з тим, хто буде управителем будинку, або його назначать органи місцевого самоврядування на конкурсній основі.
Саме тому місцевий координатор житлово-комунальних та енергетичних програм Громадянської мережі ОПОРА Наталія Висіканець під час зборів жителів надала консультативно-методологічну допомогу щодо поетапного створення ОСББ та роз’яснила особливості закону № 417.

Перші загальні збори мешканців за вказаною адресою завершилися прийняттям спільного рішення – створення ОСББ. Тож тепер їм необхідно здійснити всі подальші організаційні кроки, з якими їм допомагатиме ОПОРА.

Окрім обговорення проблемним питань, всі учасники заходу ознайомились з детально розробленими постерами від Проекту USAID, які вказують, що саме потрібно робити мешканцям, аби спільно приймати ефективні рішення в багатоквартирному будинку.

При цьому представники міської влади наголошують, що будуть всебічно сприяти утворенню та інформаційному супроводу новостворених об’єднань, а також тих, хто бажає зареєструвати ОСББ.

«Це не перше ОСББ в Чернігові, і ми будемо сподіватися, що найближчим часом попит зросте. На прикладі вже утворених об’єднань люди зрозуміли, що можна отримувати якісні послуги за справедливою ціною та безліч додаткових можливостей», – прокоментувала зустріч Наталія Висіканець.

Останні новини Чернігівщини

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.