Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 20:47:59

У МОЗ не рекомендують носити маски

21.01.2016   14:56Агенцiя

Про це сьогодні в ході брифінгу в Києві заявили головні позаштатні епідеміолог та інфекціоніст МРЗ.

Міністерство охорони здоров'я України не рекомендує людям носити маски. Про це сьогодні в ході брифінгу в Києві заявила головний позаштатний епідеміолог МОЗ Ірина Колеснікова, передає кореспондент РБК-Україна.

Як запевняють у відомстві, маски не захищають від вірусу грипу.

"Маска не є ефективною для здорової людини. Вона не захищає від зараження. Маска, звичайна хірургічна маска пропускає повітря, пропускає, відповідно, вірус. Вона може захистити, якщо хвора людина на себе надягне маску і буде спілкуватися з Вами... ці крапельки слизу, які містять вірус, будуть осідати на масці та затримуватися", - зазначила Колеснікова.

За її словами, захистити від вірусу грипу можуть респіратори. "Тільки респіратор може захистити", - уточнила головний позаштатний епідеміолог МОЗ.

Своєю чергою, головний позаштатний інфекціоніст МОЗ Ольга Голубовська запевнила, що можливі два способи уберегтися від грипу або його наслідків - це вакцинація або своєчасне звернення до медичного закладу.

"При грипі у нас є тільки дві можливості захиститися: вакцинація і специфічна терапія: максимум її ефективності - в перші 48 годин - дві доби", - сказала Голубовська.

За її словами, в Україні на сьогодні досить низький рівень вакцинації населення - лише три відсотки від загальної кількості. "На сьогоднішній день рівень вакцинації населення складає всього 3%, рівень вакцинації груп ризику - близько 20 відсотків", - наголосила головний позаштатний інфекціоніст МОЗ.

Носити маски фахівці рекомендують насамперед людям, які вже захворіли, щоб останні, таким чином, не поширювали вірус.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.