Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 08:33:45

Купанням в місцевій річці, військові відзначали свято Хрещення Господнього

19.01.2016   17:48

У селі Виползів, що поблизу селища Десна, відбулося святкування Водохреща.

Це вже п’яте організоване масове купання в місцевій річці Козаки. Перед купанням отець місцевого храму Ярослав провів ритуал богослужіння та освятив воду в річці. В свою чергу командири та начальники побажали своїм підлеглим міцного здоров’я,  миру та добробуту.

Під час освячення, на березі річки зібралося близько п’ятисот чоловік. Поряд обладнали намети для обігріву та встановили польову кухню щоб частувати присутніх святковим кулішем та чаєм.

Розпочав святкову купелю начальник  169 навчального центру генерал-майор Олег Мікац. До нього приєднались військовослужбовці центру та місцеві мешканці.

Понад 200 військовослужбовців та місцевих жителів «Десни»  взяли участь у святковій купелі з нагоди свята хрещення господнього.
Незважаючи на досить прохолодну воду, армійці сміливо занурювалися у річку, демонструючи власним прикладом свою відданість козацьким традиціям українського народу. Після купання присутні розігрівались гарячим чаєм та смаженим кулішем в обладнаних наметах.

Як повідомив начальник 169 навчального центру генерал-майор Олег Мікац купання на Водохреща стали щорічною доброю традицією для військовиків та місцевих жителів.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини