Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 06:15:27

Затримано молодиків, які напали на поліцейського та його родину

11.01.2016   10:22

Поліцейський зробив зауваження компанії осіб, які порушували громадський порядок. Пізніше зловмисники приїхали до будинку, де мешкає оперуповноважений, і дерев'яними палицями побили його і членів його сім'ї. Нападників встановлено, відкрито кримінальне провадження за двома статтями Кримінального кодексу.

Увечері сьомого січня у приміщенні магазину-кафе, розташованого в одному з сіл Бахмацького району Чернігівській області, поліцейський місцевого відділу поліції, представившись, зробив зауваження декільком особам, які порушували громадський порядок. В результаті було припинено правопорушення, пов'язане з вчиненням хуліганських дій.

Як розповів тимчасово виконуючий обов'язки начальника ГУНП в Чернігівській області полковник поліції Едуард Альохін, приблизно через півтори години до будинку поліцейського на трьох автівках приїхало 16 осіб віком від 17 до 25 років. І це в той час, коли їх однолітки виконують військовий обов'язок в зоні АТО і ризикуючи своїм життям, захищають країну.

Зловмисники дерев‘яними палицями заподіяли поліцейському і членам його родини тілесні ушкодження. Усвідомлюючи, що п'яні нападники можуть покалічити його і родину, поліцейський дістав свій зареєстрований пристрій для відстрілу набоїв з гумовими кулями та у відповідності до закону України «Про Національну поліцію», захищаючи себе та членів своєї родини, здійснив кілька пострілів. Правопорушники відступили та на трьох автомобілях зникли з місця події, попередньо заволодівши зброєю поліцейського.

Слідчо-оперативні групи Бахмацького відділу поліції  та Талалаївського відділення поліції ГУНП в Чернігівській області встановили особи всіх 16 учасників нападу на родину поліцейського, четверо активних учасників затримані та в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України поміщені до ізолятора тимчасового тримання.

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкриті кримінальні провадження за частиною 2 статті 345 Кримінального кодексу України (умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу чи його близьким родичам побоїв, легких або середньої тяжкості тілесних ушкоджень у зв'язку з виконанням цим працівником службових обов'язків), що карається обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк та частиною 4 статті 296 Кримінального кодексу України (хуліганство, вчинене із застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень) - караються позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

У всіх членів родини поліцейського маються масивні синці та забійні рани. Правоохоронець госпіталізований на стаціонарне лікуванні до неврологічного відділенні Бахмацької райлікарні. Розслідування цієї справи перебуває на контролі у керівництва Головного управління Національної поліції в Чернігівській області.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.