Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 16:02:24

У Чернігові жереб визначив земельні ділянки для 365 учасників АТО

02.01.2016   09:12

Земельний масив, який виділили в Чернігові під ділянки для учасників АТО, знаходиться в дуже мальовничому місці — практично за два кілометри від обласного центру, поблизу річки Десна. Поле з трьох боків оточує заповідний ліс. У цьому місці дивовижні пейзажі. Тепер тут будуватимуться учасники АТО з Чернігівщини.

Свої наділи у 10 соток отримали 365 учасників АТО. Причому розподіл провели в дещо незвичний спосіб. Попри звання та посади, і діючі військовослужбовці Збройних Сил України, і демобілізовані учасники АТО мали рівні права. Все відбулося прозоро — підходили по черзі і витягували номерки ділянок та реєстрували їх. Бійці кажуть, що це справедливо, не буде підстав для чвар між ними. Тож одразу за номерами перевіряли власну вдачу, вишукуючи на мапі-схемі, кому яка ділянка землі дісталася. Хтось був задоволений більше, хтось менше. Але всіх тішило те, що питання виділення земельних ділянок зрушилося з місця. Бійці зізнаються, що для багатьох з них земельні перегони тривали більше року.

Саме біля села Новоселівка, що неподалік Чернігова, торік виник земельний конфлікт. Наділи почали виділяти учасникам АТО на землях сільгосппризначення, що перебувають у державній власності. Але вже багато років місцеві мешканці використовували їх як пасовище для тварин. Селяни з коровами навіть виходили перекривати дорогу.

За вирішення цього конфліктного питання взявся особисто голова Чернігівської обласної державної адміністрації.

За п’ятсот метрів від пасовища визначили земельний масив «Березова гряда», який перебував у користуванні держпідприємства «Деснянське» зі сфери управління Академії аграрних наук України. Раніше на цьому полі вирощували елітні сорти сільськогосподарських культур. Але кілька останніх років воно не використовується за призначенням. Тож голова Чернігівської ОДА звернувся до президента академії з проханням виділити 50 гектарів цього земельного масиву. Столичні науковці запросили повний список учасників АТО, кому конкретно виділятимуться ці землі.

Президія академії наприкінці жовтня постановила передати 37 гектарів землі для потреб учасників АТО. Звідси і така кількість ділянок — 365. Отримали земельний масив дещо менший за площею, ніж сподівалися. Академіки не врахували під’їзні дороги та проїзди між ділянками. Але робота в цьому напрямку триває, запевняють в обласному головному управлінні Держгеокадастру.

Загалом Чернігівщина в Україні серед лідерів у забезпеченні воїнів АТО земельними ділянками. Землевпорядники Чернігівської області провели інвентаризацію та сформували реєстр вільних земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності, які можуть виділити на потреби учасників АТО. До переліку включили 1173,75 га земель. Наділи з цих земельних масивів можна отримати для ведення особистого селянського господарства (не більше 2-х гектарів), садівництва (у межах 0,12 гектара) та індивідуального будівництва (близько 10-ти соток).

За словами виконувача обов’язків керівника головного управління Держгеокадастру в Чернігівській області Олександра Колотіліна, на сьогодні учасниками АТО подано понад три тисячі триста заяв на отримання землі. З них 2600 розглянуті та видано дозволи на проекти відведення земель. Майже 2000 вже затверджені та передані у власність учасникам АТО.

На сайті обласного Держгеокадастру (http://cheoblzem.gov.ua в розділі «Земельні ділянки для військовослужбовців») для допомоги учасникам АТО та членам родин загиблих воїнів, котрі бажають отримати земельні ділянки, розміщені всі необхідні роз’яснення: покрокова схема дій, атлас розташування земельних масивів, зразки заяв та інших документів. Для надання консультацій працює телефонна «гаряча» лінія: (0462) 67-83-64.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини