Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 12:48:38

Завдяки представницькій діяльності прокурорів у 2015 році відстояно в судах інтереси держави та громадян на 230 мільйонів гривень

02.01.2016   09:05Агенцiя

Органами прокуратури області упродовж 2015 року активно застосовувалися повноваження щодо захисту інтересів громадян та держави в судовому порядку.

Як результат, судами задоволено близько 700 позовів прокурорів на 230 мільйонів гривень. Ще майже 11 мільйонів відшкодовано відповідачами за закритими справами. Із задоволених позовів – 435 на суму 216 мільйонів гривень стосувалися захисту інтересів держави, 154 судові рішення щодо майнових вимог на суму 13 мільйонів гривень ухвалено в інтересах громадян.

Враховуючи особливості та аграрну спрямованості регіону, найбільш активно спрацьовано у сфері земельних правовідносин: задоволено майже 200 позовів на суму 190 млн грн, ще понад 6 мільйонів відшкодовано в ході розгляду справ. Крім того, площа реально повернутих у державну та комунальну власність земель склала майже 11 тис га. Переважно мова йде про земельні ділянки сільськогосподарського призначення.

Не залишилися поза увагою і питання використання державної та комунальної власності: задоволено майже 80 позовів на 17,5 мільйонів гривень.

Значну увагу приділено відшкодуванню збитків, заподіяних кримінальними правопорушеннями: задоволено 90 позовів на суму 2 мільйони гривень.

Варто зазначити, що на розгляді судів ще залишається майже 40 позовів на 49 мільйонів гривень, рішення по яких прийматимуться судами вже у 2016 році.

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.