Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 14:15:31

Передавати показання лічильників газу потрібно з 1 по 5 число

30.12.2015   10:10Агенцiя

Згідно нових правил, прописаних в Кодексі газорозподільних систем, споживачам газу необхідно зафіксувати показання газового лічильника станом на 1-ше число і передати «Чернігівгазу» дані з 1-го по 5-те число місяця, наступного за розрахунковим.

Розрахунковим періодом за спожитий газ визначено календарний місяць. Аби по кожному домогосподарству зафіксувати фактичні обсяги споживання природного газу і коректно сформувати нарахування в квитанціях, газорозподільній компанії потрібно щомісячно отримувати дані побутових лічильників. Споживачам, які не передадуть показання до 6-го числа, обсяг споживання визначатиметься на рівні планового місячного об’єму на відповідний період, що розраховується виходячи з профілю споживача.

На сьогодні побутові споживачі мають можливість передати показання декількома способами, в тому числі і дистанційними, що значно полегшує і прискорює обмін даними:

- через Особистий кабінет на сайті 104.ua. Для цього треба зареєструватися або увійти до кабінету, якщо споживач вже зареєстрований;

- зателефонувати до Контакт-центру за номером (0462) 61-62-04 або (0462) 61-63-04. Для мешканців районів області код для дозвону (022), код (0462) - для дзвінків з мобільного телефону;

- електронною поштою contact@cn.104.ua;

- вказати показання лічильника газу станом на 1 число місяця у платіжному документі за попередній місяць і оплатити рахунок до 5-го числа;

- особисто на прийомі у оператора з 30 числа поточного по 3 число наступного місяця.

- по телефону абонслужби.

«Зараз наша компанія пропонує декілька способів передачі показань лічильників. Споживачі можуть обрати для себе найзручніший. Але ми просимо не зволікати з наданням показань і намагатися зробити це якмога оперативніше – 1,2 або 3-го числа. Для зручності споживачів компанія змінила графік роботи всіх абонслужб. Відтепер, з 30 числа поточного по 3 число наступного місяця оператори працюватимуть винятково на прийом показань», - поінформував перший заступник голови правління ПАТ «Чернігівгаз» Сергій Савченко.

Найоперативнішим і найзручнішим способом передачі показань є Особистий кабінет. Вже за годину споживач зможе побачити оновлені дані і свій баланс. На занесення в програму кубометрів, переданих іншими каналами зв`язку, знадобиться декілька днів.

«Особистий кабінет допомагає суттєво полегшити і пришвидшити процес передачі показань. Окрім цього, нещодавно для користувачів кабінету стали доступними нові функції – це друк квитанції, а отримувачі субсидій мають змогу побачити суми своїх компенсацій», - зазначив директор «Чернігівгаз Збуту» Іван Луста.

Нагадаємо, 27 листопада 2015 р. набув чинності Кодекс газорозподільних систем, розроблений відповідно до Закону України "Про ринок природного газу». В документі визначено взаємовідносини облгазу із суб’єктами ринку природного газу, а також встановлено правові, технічні, організаційні та економічні засади функціонування газорозподільних систем.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини