Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 06:13:16

623 млн. грн спрямували до місцевого бюджету чернігівські платники

18.12.2015   07:59

За даними координаціно - моніторингового управління ДПІ у м. Чернігові місцевий бюджет за 11 місяців 2015 року отримав 623 млн. грн, що на 70,2 млн. грн перевищує рівень аналогічного періоду минулого року.

На сьогодні 75 відсотків податку на доходи фізичних осіб - основного джерела наповнення місцевого бюджету - надходить до бюджету місцевої громади. Так, за 11 місяців поточного року до бюджету міста перераховано 343,9 млн. грн податку, що склало 55,2 відсотка від загальних надходжень. Наступними за рівнем наповнення місцевої скарбнички стали: плата за землю - 90,0 млн. грн, що на 17,4 млн. грн більше минулорічного показника; єдиний податок -  80,0 млн. грн, який збільшив місцевий бюджет на 12,5 млн. грн. в порівнянні з показником минулого року; акцизний податок з роздрібної торгівлі підакцизних товарів -  66,1 млн. гривень.
    
У зв’язку з законодавчими змінами щодо розподілу надходжень податку на прибуток між державним та місцевим бюджетами місцева казна поповнилася і за рахунок податку на прибуток на 9,6 млн. гривень.

Крім того, місцевий бюджет збагатився за рахунок надходжень податку на нерухоме майно на 5,6 млн. грн  та  платою за ліцензії на 6,3 млн. гривень. Транспортного та екологічного податку в місцеву казну спрямовано у сумі  12,8 млн. грн, а за користування надрами та водними ресурсами чернігівці  сплатили майже  7 млн. гривень.

Як запевнили в інспекції міста, удосконалення системи адміністрування податків, якісне обслуговування платників та високий рівень надання сервісних послуг залишаються пріоритетами в роботі служби.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.