Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 01:08:28

Обережно, напередодні свят активізувалися Інтернет-шахраї!

17.12.2015   14:05Агенцiя

Перед Новорічними святами зловмисники пропонують довірливим громадянам купити нібито конфіскований товар з США за досить привабливими цінами. Ті, хто повірив пройдисвітам, залишилися і без грошей, і без омріяних норкових шуб та ювелірних прикрас.

В Інтернет-просторі фіксується підвищена активність різного роджу пройдисвітів, які використовують в своїх злочинних цілях бажання громадян зекономити на подарунках до Новорічних свят.

Так, декілька чернігівців купилися на «фантастичний розпродаж» норкових шуб в Інтернеті. От тільки автори оголошення висували одну принципову умову - стовідсоткова передоплата за товар.

Декілька жінок вирішили побалувати себе вишуканими обновками і перерахували гроші. В результаті спокуса дешевого хутра лишила жінок без заощаджень. На рахунки шахраїв вони перерахували чималі суми - від 4 до 6 тисяч гривень, а обіцяної норкової шуби так і не дочекалися.

Зрозумівши, що їх ошукали, звернулися до поліції,  там з'ясувалося, що їх випадок далеко не поодинокий. Адже хутро, мобільні телефони, весільні сукні та ювелірні прикраси - улюблена приманка шахраїв.

Багато чернігівців напередодні свят Інтернет-аферисти залишили не тільки без хутра. Потерпілі пишуть заяви, що не отримали телефонів, дорогих цуценят, а замість золотих прикрас із камінцями їм вислали звичайну біжутерію.

Наприклад, шахраї пропонували норкову шуба за 4 з половиною тисячі гривень. Обіцяли підібрати на будь-який зріст та комплекцію. На питання покупців про аж занадто демократичну ціну продавці пояснювали, мовляв, що хутро - це конфіскований товар зі Сполучених Штатів Америки. Оголошення про «фантастичний розпродаж» шуб можна було знайти на багатьох Інтернет-майданчиках безкоштовних оголошень.

Потенційним жертвам зловмисники охоче розповідали про принади конфіскованого хутра. Казали, що мають склади на кордоні з РФ, попереджали, що це далеко, але запрошували приїхати пересвідчитися. Та як тільки пильні покупці погоджувалися приїхати, під любим приводом відкладали чи переносили зустріч.

Якщо ви потрапили в подібну ситуацію і сумніваєтеся в продавцях, пропонуйте зв'язатися у скайпі. Нехай вам покажуть номер власної банківської карти, паспорт, нехай підтвердять, що ця особа дійсно тот самий продавець. Шахраї, як правило, блокує власну Інтернет-сторінку чи міняє телефон.

Поліція радить громадянам, які звикли купувати в Інтернеті, бути особливо пильними особливо напередодні свят.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.