Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 03:16:00

Обласна станція переливання крові: чи підуть рекомендовані зміни на краще?

15.12.2015   08:07Агенцiя

Реформування вітчизняної медичної галузі висуває нові вимоги до роботи закладів, що належать до галузі охорони здоров’я. В поле зору оптимізації потрапляє і обласна станція переливання крові, яка займається заготівлею крові та її компонентів.

За словами головного лікаря Павла Герасименка, Європейська комісія з охорони здоров’я обумовила принципи роботи таких закладів, які повинні займатися більш широким контролем не тільки над заготівлею донорської крові, її переробкою, а і над використанням компонентів крові.

«Зміна статусу зумовлює реструктуризацію всієї служби крові області, – наголошує головний лікар обласної станції переливання крові Павло Герасименко, – Передбачається створення трирівневої системи, яка буде представлена обласним центром крові, дві-три філії (Корюківка, Прилуки з відділами заготівлі крові), а також відділення трансфузії (чи кабінетів переливання крові) в лікарнях, де є хірургічна допомога.

Якщо лікарня не потребує окремого трансфузійного відділення, там будуть створені лікарняні банки крові. Контроль покладатиметься на Єдиний центр крові у Києві, або Національний трансфузіологічний центр. Сподіваюся, що зміни, які нам пропонують євро комісари, будуть корисні для нашої галузі.

Втім, ми давно готові для прийняття цих змін, але не можемо одразу змінити все, бо розуміємо – наша структура інтегрована в загальну систему охорони здоров’я Чернігівщини і від нашої роботи певною мірою залежить праця медиків у будь-якій лікарні, що використовує гемотрансфузію.

На жаль, поки не вся робота у плані отримання відповідного сертифікату виконана, адже він потребує певної кількості грошей, які на своєму рахунку повинен мати наш заклад для оплати послуг тієї фірми, що буде займатися сертифікацією та видачею документу.

Прикро, але фінансово станція переливання крові знаходиться не в дуже вигідному становищі, бо ми винні донорам, лікарням. Враховуючи, що заклад фінансується з державного бюджету, саме від нього і буде залежати швидкість отримання сертифікату Системи управління якістю».

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини