Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 15:32:41

Поліція регулярно викриває факти перевезення нелегального лісу

12.12.2015   11:10Агенцiя

Тільки протягом листопада-грудня поліцією Чернігівщини зафіксовано 28 фактів перевезення вантажними автомобілями деревини без відповідних документів або з документами, які викликають сумнів в їх дійсності.

Чернігівщина завжди була одним з найбільших постачальників деревини, чим користуються підприємці із сумнівною репутацією, фірми-одноденки та просто крадії лісу. Вирубуються не тільки сосни, а й дерева цінних порід, які використовуються для виготовлення елітних меблів та паркету.
А з наближенням Новорічних та Різдвяних свят традиційно збільшується кількість затриманих зловмисників, які прагнуть збагатитися на ялинках і соснах для центральної і південної частини України.

Так, 19 листопада в Козелецькому районі був зупинений автомобіль «Daf» під керуванням жителя Київщини, який перевозив 24 кубометри пиловнику дуба. При перевірці документи на деревину викликали сумнів у їх дійсності, проводиться перевірка.
21 листопада на стаціонарному посту ДАІ в Кіптях був зупинений автомобіль «Daf» з напівпричепом. Одесит перевозив 45 кубометрів кругляку сосни без документів, проводиться перевірка.
27 листопада інспектори ДАІ зупинили на Козелеччині тягач «Renault» з напівпричепом, який перевозив 32 кубометри лісу в Рівне. Супровідні документи на вантаж викликали сумнів у їх дійсності, проводиться перевірка. Вантажівка і ліс затримані до з’ясування обставин.

29 листопада на в’їзді в Чернігів на посту ДАІ в Новоселівці поліція спільно з екологічною інспекцією затримала вантажний автомобіль «Volvo» під керуванням жителя Одеської області, який перевозив 43 кубометри дуба без документів. Автомобіль і вантаж затримані.

Напередодні зимових свят поліція вже затримує і ялинки з соснами, які спритники намагаються продати в інші області. 4 грудня на стаціонарному посту ДАІ «Новоселівка» був зупинений вантажний автомобіль «Renault» з напівпричепом, в якому знаходилося 1000 новорічних сосон, документи на які викликають сумніви. Триває перевірка

7 грудня до чергової частини Чернігівського відділення поліції надійшло повідомлення, що біля с. Кархівка невідомі завантажують вантажний автомобіль деревами сосни. Слідчо-оперативна група затримала вантажівку «Renault magnum», у напівпричепі якої знаходилося 300 дерев новорічної сосни. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за статтею 246 Кримінального кодексу України (незаконна порубка лісу) - карається штрафом від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк, з конфіскацією незаконно добутого. Проводиться досудове розслідування.

Ще тисячу новорічних сосон поліцейські виявили 8 грудня у вантажівці «Iveco», яка прямувала через Чернігів з північних районів області. Документи на вантаж викликають сумніви в їх дійсності.

Також поліція негайно реагує на всі факти незаконної вирубки лісу. А 10 грудня біля села Журавок Щорського району поліція виявила двокілометрову вирубку, яку зловмисники зробили в лісосмузі, щоб спиляти 310 дубів, берез та осик. За оперативною інформацією, незаконна вирубка здійснювалася протягом трьох тижнів, але ніхто так і не повідомив про це до відділу поліції.

За даним фактом також відкрито кримінальне провадження за статтею 246 Кримінального кодексу України (незаконна порубка лісу). Проводиться досудове розслідування.

Надвечір 11 грудня на трасі «Кіпті-Глухів-Бачівськ» (московський напрямок) патрульні зупинили вантажівку з 9,5 кубометрами кругляку дуба без документів, а на трасі «Чернігів-Київ» біля села Ягідного — ще одну вантажівку з таким же об’ємом кругляку сосни.

Транспортні засоби і вантаж передані відповідним відділам поліції для проведення перевірки.

Рейдові бригади управління превентивної діяльності ГУНП, до складу яких входять підрозділи безпеки дорожнього руху та дільничні інспектори поліції, у тісній співпраці з екологічною інспекцією, управлінням лісового та мисливського господарства області, продовжують посилено контролювати перевезення лісу і лісопродукції дорогами Чернігівщини, адже самовільні вирубки лісу не тільки завдають збитків державному бюджету, а й шкодять довкіллю.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини