Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 14:54:05

Органами прокуратури не залишено поза увагою недостатній контроль кримінально-виконавчою інспекцією за засудженими

10.12.2015   16:17Агенцiя

Прокуратурою області проведено перевірку додержання службовими особами органів кримінально-виконавчої інспекції законодавства при виконані покарань не пов’язаних з позбавленням волі.

Встановлено, що при виконанні покарання у виді позбавлення права займати певні посади чи займатися певною діяльністю засуджені порушують встановлені законом обмеження, які залишаються поза увагою органів кримінально-виконавчої інспекції.

Упродовж 2014 та 2015 років під час виконання зазначеного виду покарання 17 засуджених осіб, у порушення ч. 2 ст. 34 КВК України, без дозволу кримінально-виконавчої інспекції виїжджали за межі України.

Посадові особи інспекції, будучи уповноваженими на виконання зазначеного покарання та контролю за порядком та умовами його відбування, не з’ясовують питань щодо виїзду засуджених за межі України. Зазначені факти не сприяють меті покарання – виправлення особи, запобігання вчиненню нових злочинів. Керівництву УДПтС України в області внесено документ реагування.

Водночас прокуратурою Бахмацького району встановлено, що засуджений до додаткового покарання у виді позбавлення керувати транспортними засобами порушив покладені на нього вироком суду обов’язки, вчинив новий злочин, неодноразово без дозволу інспекції виїжджав за межі України.

За цим фактом прокуратурою району внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 389 КК України (ухилення від покарання, не пов'язаного з позбавленням волі).

Проблемні питання та шляхи їх усунення на зазначеному напрямі роботи обговорено на оперативній нараді у першого заступника прокурора області.

Останні новини Чернігівщини

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн 13:30

Попри постійні військові небезпеки і фінансові труднощі, АТ «ОТКЕ» стабільно та надійно забезпечувало жителів 19 територіальних громад послугами, це понад 125 тисяч мешканців.

Переселенці і ветерани війни: що пропонує служба зайнятості 13:15

Продовжуємо інформувати роботодавців, переселенців та ветеранів про можливості та ресурси служби зайнятості. Черговий «круглий стіл» за участю громадян цих категорій, а також представників місцевої влади, служби зайнятості та соціальних партнерів відбувся в Менській міській раді під головуванням директорки Чернігівського обласного центру зайнятості Людмили Ключник.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини