Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 07:22:30

На Чернігівщині 36 осіб за корупційні злочини постали перед судом

10.12.2015   07:45Агенцiя

З початку року, за процесуального керівництва органів прокуратури області, слідчими правоохоронних органів направлено до суду 32 обвинувальних акта у кримінальних провадженнях про корупційні злочини стосовно 36 корупціонерів.

З них 18 обвинувальних актів про одержання неправомірної вигоди 22 хабарниками. Досудове розслідування половини з них здійснювали слідчі прокуратури.

Викриті на хабарництві – представники влади та особи, уповноважені на виконання функцій держави або органів місцевого самоврядування. Зокрема, за одержання неправомірної вигоди до кримінальної відповідальності притягнуто п’ятьох міліціонерів, одного співробітника державної служби з надзвичайних ситуацій, двох очільників місцевих рад та посадовців контролюючих органів.

Судитимуть також керівників управління ветеринарної медицини в області та керівника комунального підприємства Чернігівської міської ради.

Крім цього, до суду скеровано обвинувальний акт стосовно голови райдержадміністрації, який, за даними слідства, одержав 45 тис грн за видачу розпорядження, необхідного для зміни цільового призначення земельної ділянки.

Також розпочато судовий розгляд провадження про заволодіння заступником департаменту Чернігівської облдержадміністрації 30 тис грн та розтрату 6 тис грн бюджетних коштів, виділених на проведення влітку цього року міжнародного фестивалю.

На стадії закінчення перебуває досудове розслідування у кримінальному провадженні про одержання неправомірної вигоди головою районної виборчої комісії області за реєстрацію спостерігачами на місцевих виборах у жовтні від політичної партії громадян без їх відома.

Завершується розслідування у кримінальному провадженні за підозрою колишнього голови обласної виборчої комісії (іншої області) в одержанні неправомірної вигоди під час проведення місцевих виборів за укладання від імені комісії договорів про надання послуг з підприємцем.

Виявлено також факти адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією. Зокрема, з початку року спеціально уповноваженими суб'єктами складено і направлено до суду 42 адміністративних протоколи, переважна більшість з яких (26) – органами прокуратури.

Наразі розглянуто судами з притягненням винних до відповідальності 38 протоколів. Оштрафовано держслужбовців, серед яких колишній мер одного з міст області, депутати місцевих рад, посадовці органів виконавчої влади та місцевого самоврядування.

За порушення вимог фінансового контролю до адміністративної відповідальності притягнуто 3 співробітників пенітенціарної служби, за не урегулювання конфлікту інтересів – 1 посадовця райдержадміністрації.

Робота прокуратури та інших правоохоронних органів області щодо протидії та запобігання корупції триває.

Останні новини Чернігівщини

Прокуратура на захисті інтересів держави у сфері охорони і збереження територій та об’єктів природно-заповідного фонду в умовах воєнного стану 17:11

Козелецькою окружною прокуратурою встановлено порушення інтересів держави під час використання земель природно-заповідного та лісового фондів, а саме земель регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський», який є одним із найбільших природних парків України за площею – майже 79 тис. га та розташований на півночі країни між річками Дніпром та Десною на території Чернігівської області.

Ритм сучасності — проєкт “Jazz-Куліса” 17:07

13 квітня 2024 року бенд “BissQuit” знову зустрівся з шанувальниками джазу в межах проєкту “Jazz-Куліса”. В єдиному творчому просторі — на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру — музиканти і глядачі разом поринули в атмосферу музики, що вивільняє зазвичай втаємничені емоції в кожного причетного до неї.

Презентація монографій, присвячених історії Батурина і Глухова 16:47

11 квітня у читальному залі Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових у межах чергового засідання клубу «Краєзнавець» відбулася презентація монографій, присвячених історії двох столиць часів Гетьманщини – Батурина і Глухова.

 Поліція розслідує обставини підриву автомобіля у прикордонній громаді Чернігівського району

Поліція розслідує обставини підриву автомобіля у прикордонній громаді Чернігівського району 16:39

Сьогодні близько 6:40 ранку до поліції надійшло повідомлення про те, що на невідомому вибуховому пристрої підірвався автомобіль зі співробітниками РЕМ. Внаслідок вибуху двоє чоловіків зазнали поранень і були госпіталізовані.

На Чернігівщині поліцейські викрили учасника схеми, який за хабарі сприяв у визнанні ухилянтів непридатними до військової служби 16:37

Слідчі Головного управління Нацполіції в Чернігівській області повідомили фігуранту про підозру, а суд взяв його під варту.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини