Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 07:32:27

Засідання круглого столу в рамках акції "16 днів проти насильства"

09.12.2015   11:04

Упродовж останніх років у період з 25 листопада до 10 грудня в усіх регіонах України проходить акція «16 днів проти насильства».

В рамках акції громадськими організаціями, органами місцевого самоврядування та державної виконавчої служби, засобами масової інформації проводяться заходи з попередження і подолання насильства в сім’ї.

Світовою громадськістю насильство визнано одним із ключових моментів, які ставлять людину в залежне становище, наносять величезну моральну шкоду суспільству і є перепоною на шляху подолання нерівності і дотримання людських прав.

Начальник відділу у справах сім’ї та молоді міської ради Валерій Семенець зазначив, що проблема насильства в родині є досить гострою для України в цілому та Чернігова зокрема. Її небезпечність полягає в тому, що прояви насильства та жорстокості в сім’ї не лише руйнують гармонію і злагоду в родині, а й виступають однією з передумов злочинності в суспільстві загалом. Ця проблема небезпечна ще й тим, що від неї страждають діти. Страждають не лише від насильства стосовно себе, а й, спостерігаючи за насильством у своїй сім’ї, у майбутньому переносять цей негативний досвід у власне життя.

В місті створено координаційну раду з питань соціального супроводу сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах. З моменту її існування відбулося 159 засідань, розглянуто справи понад 800 сімей. З початку року відбулося 11 засідань, розглянуто справи 115 сімей, 13 взято під супровід,  35 поставлено на облік.

Зі слів інспектора відділу Чернігівського відділу поліції головного управління національної поліції у Чернігівській області, майора поліції Наталії Горох, постійно тримається на контролі стан додержання законності у сфері захисту прав дітей, запобіганню насильства над ними, передусім у неблагополучних сім’ях. З початку поточного року складено 144 адміністративних протоколів за невиконання батьками, або особами, що їх замінюють, батьківських обов’язків.

Учасники круглого столу відзначили, що подолання такого негативного явища як насильство в родині можливе лише за умови об’єднання зусиль і державних органів та установ, і громадських організацій, і кожного громадянина.

В засіданні круглого столу взяли участь працівники відділів і управлінь міської ради, правоохоронних органів, громадські діячі та представники вищих учбових закладів м. Чернігова.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.