Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 01:29:07

Завдяки співпраці в області працевлаштовується кожна третя особа з інвалідністю, яка звертається до служби зайнятості

03.12.2015   09:08Агенцiя

3 грудня – Міжнародний день інвалідів. У нашій країні з метою привернення уваги до вирішення проблем осіб з інвалідністю та учасників антитерористичної операції з 1 по 10 грудня оголошено Всеукраїнську декаду зайнятості.

руки

руки

Створити дієву систему допомоги цим людям у реалізації їх права на працю та інтеграції у суспільство – таке завдання, за словами директора обласного центру зайнятості Лідії Падалки, знаходиться серед пріоритетних у службі зайнятості.

Сьогодні в області працевлаштовується кожна третя особа з інвалідністю, яка звертається до служби зайнятості. Це результат  тісної співпраці соціальних партнерів:  представників органів влади, роботодавців, громадських організацій.

Так, протягом січня-жовтня поточного року на обліку в службі зайнятості перебувало 1267 громадян з інвалідністю. З них 377 осіб повернуто до продуктивної зайнятості. Зокрема, 17 людей з особливими потребами працевлаштовано на нові робочі місця шляхом компенсації роботодавцям єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, 21 особа  започаткувала власну справу, отримавши в якості стартового капіталу виплату допомоги по безробіттю одноразово. Крім того, 75 громадян цієї категорії залучено до тимчасової зайнятості, 110 – спрямовано на професійне навчання.

«Нам необхідно подолати стереотипи, які склалися в суспільстві щодо громадян з інвалідністю. Перш за все, ми прагнемо докорінно змінити упереджене ставлення роботодавців при працевлаштуванні цієї категорії громадян. З іншого боку, ми приділяємо особливу увагу підвищенню самооцінки самих осіб з інвалідністю, формуванню у них мотивації до праці, навичок впевненої поведінки під час пошуку роботи, що є кроком до підвищення їх конкурентоспроможності на ринку праці”, - зазначила Лідія Падалка.

Сьогодні під особливою увагою усіх установ соціальної сфери, в тому числі й служби зайнятості, перебувають учасники антитерористичної операції на сході країни. Завдання служби зайнятості - надання повного спектру соціальних послуг цій категорії громадян з метою повернення їх до мирної праці.
У поточному році на обліку в службі зайнятості перебувало 728 безробітних учасників АТО. З них 136 осіб працевлаштовано.
 
Зокрема, 65 – отримали виплату допомоги по безробіттю одноразово для започаткування власної справи. Крім того,  72 особи залучено до тимчасової зайнятості, 85 – направлено на професійне навчання.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини